Böjtelő előkészületek


2014-02-28 18:48:55  | cikk: HuHa  | 


Böjtelő előkészületek főképe
Minden készen áll már a holnapi I. Pápai Böjtelő rendezvényére. A Hagyományos disznótorok és disznótoros ételek hangulatát felidézni kívánó rendezvénynek a fedett piac területe ad otthont, a ma délelőtti vásár után a Városgondnokság munkatársai a területet felmosták, a böllérek munkaasztalainak és az étkezésnek helyet adó pultokat letakarították, két faházat is telepítettek az italárusításhoz és a kóstolójegy vásárláshoz, és felépítették a parkolóban a szórakoztató műsoroknak helyszínt biztosító színpadot is.
Délután a Gyulahús és a Gyulai Hentesek Hagyományőrző Egyesületének tagjai megérkeztek a városba, de készülnek már a finomságok gyártására a kaposvári, szigetközi és pápai böllércsapatok is. 
A hat csapat két-két félsertésből a helyszínen készíti a kolbászokat, hurkákat és pecsenyéket, de a tervek szerint sült vér és májgombóc leves is készül majd a látogatóknak. A disznótor holnap 9 órakor kezdődik, a rendezvényre kilátogatók megnézhetik, miként készülnek az ízletes ételek, aztán déltől kezdődik a lakoma, hiszen a 600 forintos kóstolójeggyel bárki megkóstolhatja a csapatok által készített disznótoros ételeket. Az étkeket szakmai zsűri bírálja el és osztja ki a legjobb hurkának, sütőkolbásznak és pecsenyének járó díjat, de a vendégek is szavazhatnak a legízletesebbnek tartott finomságokra.
A jó hangulatról szórakoztató műsorok is gondoskodnak, 14 órától lesz cigányzene, fellép a Pápai Nyugdíjas Egyesület énekkara, tánckara és versmondói, műsort ad a Sindő népzenekar, a Pápai Musical Stúdió és a JMSZK Vadvirág néptáncegyüttese.
A szervezők nagy érdeklődésre számítanak és várnak mindenkit egy böjtöt megelőző, igazi disznótoros lakomára.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!