Bemutatkozik a Pizsama Dojo Kyokushin Karate Club


2014-02-27 15:12:36  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Bemutatkozik a Pizsama Dojo Kyokushin Karate Club főképe
A Pizsama Dojo Kyokushin Karate Club hivatalosan még csak a közelmúltban jött létre, de tagjai immár harmadik éve edzenek együtt. Az edzéseiket Pápán az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolában tartják, több gyermek apukájával, anyukájával együtt látogatja az edzéseket, így tagjaik életkora 5 és 46 év között van. Az edző Senpai Molnár Zsolt, aki immár 31. éve műveli a kyokushin karatét, és 2. dan fokozattal rendelkezik. Az ifjú karatékák már több versenyen is megmérettették magukat, ahol számos arany-, ezüst-, illetve bronzéremmel gazdagodtak.
- A legutóbbi verseny Tarjánban volt, ahol a Pizsama Dojo Kyokushin Karate Club két bronz- és két ezüstérmet hozott haza Pápára – tudtuk meg Molnár Zsolttól, a klub elnökétől. Kiss Dánielnek, aki egy éve karatézik, ez volt az első versenye, most még csak 3. lett a súlycsoportjában, de reméljük megérezte a versenyzés ízét. Molnár Ignácnak már nagyobb tapasztalata van a versenyzés terén, ő egy tavaly decemberi első hely után most harmadik helyezést ért el. Náluk sikeresebb volt Gulyás Máté, aki immár negyedik megmérettetésén nagyon szép küzdelmek után egy rutinos ellenfél mögött második lett. Molnár Vince élete első karate-versenyét megnyerte tavaly decemberben, és az azóta végzett edzésmunkája alapján várható volt egy újabb aranyérem. Sajnos az ifjú kora és rutintalansága miatt az első mérkőzésén biztos vezetés után, nem sokkal a menet vége előtt összerúgott ellenfelével, megfájdult a lába és sírva folytatta a küzdelmet, majd a bíró leléptette. Az apa-edző „taktikai megbeszélés” után újult erővel állt fel az előtte álló küzdelmeihez, és a következő ellenfeleit meggyőző fölénnyel verte, végül a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott fel.
Molnár Zsolt hozzátette, a versenyzés a sikereik ellenére nem céljuk, hanem eszközük a karate megszerettetésében a gyermekek körében. A versenyzők kiélhetik a bennük rejlő versenyszellemet, és ez a versenyzést még nem vállaló gyerekek számára is például szolgál. Edzéseik nagyon jó hangulatban telnek, a fiúk és a lányok is lelkesen, de karatéshoz illő fegyelmezettséggel végzik a mentálisan és fizikailag is embert próbáló gyakorlatokat. Céljuk, hogy fiatal klubjuk tevékenységével igyekszünk tovább öregbíteni a pápai küzdősportos hagyományokat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!