Munkatervükről tárgyaltak a nemzetiségi önkormányzatok


2014-02-26 17:43:39  | cikk: mo  | 


Munkatervükről tárgyaltak a nemzetiségi önkormányzatok főképe
Mindhárom nemzetiségi önkormányzat megtartotta soron következő testületi ülését a mai nap során. A Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (PVCNÖ), a Pápai Német Nemzetiségi Önkormányzat (PNNÖ) és a Pápai Örmény Nemzetiségi Önkormányzat (PÖNÖ) képviselői módosították a Szervezeti és Működési Szabályzatot, majd tárgyaltak a nemzetiségi önkormányzatok munkaterveiről is.

Az elnök, Kozák János tájékoztatása szerint a PVCNÖ márciusban megszervezi a cigány kulturális estet, áprilisban döntenek a 2014. évi pályázati elszámolásról, októberben közmeghallgatást tartanak, majd decemberben Mikulás-napi ünnepséget szerveznek. Az ülésen elhangzott, az Alkohol és Drogsegély Ambulanciával kötött együttműködési megállapodás keretében 18 alkalommal tartanak fórumot gyermekek, fiatalok és felnőttek bevonásával.

A PÖNÖ munkatervében szerepelnek – egyebek mellett – a nemzeti ünnepeken történő koszorúzások, az örmény genocídiumra történő megemlékezés, egy erdélyi kirándulás valamint a 23 éves örmény köztársaság tiszteletére szervezett ünnepség.

A PNNÖ áprilisban szervezi meg hagyományos szépkiejtési versenyét, júniusban vendégül látják a leinefeldei delegációt, megtartják a német nemzetiségi napot, ezenkívül kiállítást és adventi hangversenyt szerveznek és közreműködnek a Vajda Péter lakótelepi Óvoda által szervezett Márton-napi ünnepségen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!