Eddig négy országgyűlési képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba


2014-02-26 14:15:37  | cikk: mo  | 


Eddig négy országgyűlési képviselőjelöltet vettek nyilvántartásba  főképe
Az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság tegnap estig négy jelöltet vett nyilvántartásba. A bejelentés sorrendjében – a múlt heti választási bizottsági ülésen – elsőként dr. Kovács Zoltánt, a Fidesz-KDNP, másodikként Gőgös Zoltánt, a baloldali összefogás jelöltjét, majd – a tegnapi bizottsági ülésen – Királyné Ferencz Ildikót, az Új Magyarország Párt és Ferenczi Gábort, a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltjét. A képviselőjelöltek összegyűjtötték a megfelelő számú, azaz az 500 érvényes ajánlást.

Kanozsainé dr. Pék Mária elmondta, a jelölőszervezetek vagy független jelöltek legkorábban február 17-én vehették át az ajánlóíveket az országgyűlési egyéni választókerületi választási irodában. Pápa város jegyzőjétől megtudtuk, az egyéni választókerületben indulni szándékozó jelölteknek március 3-áig kell összegyűjteniük az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást. A jogszabály szerint a beérkező ajánlásokat a választási iroda ellenőrzi, majd az országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság – amennyiben mindent a jogszabályok szerint megfelelőnek talál – a bejelentést követő három napon belül nyilvántartásba veszi a jelölteket.

Kanozsainé dr. Pék Mária tájékoztatott arról is, tegnap estig 21 jelölt jelezte ajánlóív iránti igényét a 4. sz. országgyűlési egyéni választókerületi választási irodánál. Az ajánlóívekre vonatkozó igényeket egyébként március 3-ig be lehet nyújtani, ugyanakkor az összegyűjtött 500 érvényes ajánlást is ezen a napon 16 óráig kell eljuttatni a választási irodához.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!