Megyei sakk diákolimpia csapatverseny


2014-02-26 13:23:36  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Megyei sakk diákolimpia csapatverseny főképe
Ajka városa adott otthont a megyei sakk diákolimpia csapatversenyének, ahol a résztvevők három korcsoportban (általános iskola alsó-, felső tagozat és középiskolások) versenyeztek. Összesen 36 csapat vett részt a versenyen, amiből 13 volt a pápai és Pápa környéki iskolák száma. A sakkozók vagy háromfordulós körmérkőzéses rendszerben, vagy ötfordulós svájci sorsolású rendszerben versenyeztek az indulók létszámától függően egységesen 30-30 perc gondolkodási idő mellet, rapid szabályok szerint. A szabályok szerint fiatalabb játszhatott a nagyobb korcsoportban és lány is játszhatott a fiúk között, de fordítva nem. A Pápa és környékbeli iskolák szereplését Kiss Csaba, a PSE szakosztályvezetője ismertette.
- A megyei mezőnyt ismerők számára nem okoztak nagy meglepetést az eredmények, pápai részről esélyesnek számított a Tarczy Lajos Általános Iskola alsós lánycsapata (Czemmel Viktória, Tardos Luca, Pekárdi Sára), hisz az elmúlt két évben ők nyerték meg ezt a viadalt. Most a vártnál is simábban, a megszerezhető 15 pontból az összeset begyűjtve az első helyen végeztek, így indulhatnak az országos versenyen, amelyet májusban rendeznek meg Szombathelyen. Szintén részt vehet az országos versenyen az Erkel Ferenc Általános Iskola felsős lánycsapata, hiszen a Domonkos Eszter, Erdélyi Flóra és Erdélyi Felícia csapat aranyérmet nyert, megelőzve a veszprémi Báthory iskolát, a dobogó legalsó fokára a vaszari Ihász Gábor Általános Iskola állhatott fel, a csapat tagjai Németh Sarolta, Németh Regina és Ruska Barbara voltak. A középiskolás fiúk mezőnyében ezüstérmes lett a Türr István Gimnázium (Tóth Kristóf, Döbröntei Dávid, Simon Ákos és Maródi Péter), ugyanitt bronzérmes a Pápai Református Gimnázium (Nyári Richárd, Aczél Benedek, Burján András, Szász Attila és Szász István). A lányoknál ezüstérmet szerzett a Református Gimnázium (Kathy Bíborka, Somogyi Henrietta, Varga-Umbrich Eszter és Jasku Rebeka), bronzérmes lett a Petőfi Sándor Gimnázium (Szabó Viktória, Englert Georgina és Varga Éva).
Kiss Csaba hozzátette, a pápai és környékbeli iskolák közül részt vett még Nemesgörzsöny, Pápateszér és a Munkácsy Mihály Általános Iskola, ők nem értek el kimagasló eredményeket.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!