Hatékony munka zajlott a nyugdíjas egyesületben


2014-02-25 19:12:14  | cikk: mo  | 


Hatékony munka zajlott a nyugdíjas egyesületben főképe
Kiváló és mozgalmas évként értékelte a tavalyit a Pápai Nyugdíjasok Érdekvédelmi-Érdekképviseleti Egyesületének vezetősége. Baán Éva a ma délután tartott beszámoló közgyűlés kapcsán elmondta, az utóbbi években tagságuk létszáma folyamatosan nőtt, a tavalyi adatok alapján több mint 500 főt számlál. Számos programot, rendezvényt és feladatot teljesítettek, sikeresen. Az elnök beszámolt a tagságot nagy létszámmal megmozgató majálisról, a nőnapi, az idősek világnapi vagy a karácsonyi összejövetelről. Több kirándulás biztosított kikapcsolódást a tagoknak, de ugyanilyen népszerű a tagság körében az önkéntes feladatokban való részvétel. A nyugdíjas egyesület tagjai közül többen csatlakoztak a Pápai Járási Griff Mentőcsoporthoz, részt vettek a hátrányos helyzetű gyerekek ajándékcsomagjainak elkészítésénél, önkéntes feladatokat vállaltak az adventi rendezvénysorozat keretében, többször látogatást tettek az Egyesített Szociális Intézmények idősotthonaiban és a kórházban. Az egyesületi elnök a beszámolóban kiemelte a zalaegerszegi és a sepsiszentgyörgyi nyugdíjas egyesülettel ápolt kitűnő kapcsolatot, valamint a szervezeten belül működő művészeti csoportok lelkes munkáját: az irodalmi önképző kör, az énekkar és a tánckar tevékenységét.

Baán Éva hozzátette, a tapasztalatok alapján sikeres programokat idén is megvalósítják, - egyebek mellett - kirándulásokat szerveznek, részt vesznek a város nagyrendezvényein és ebben az évben is indítanak számítógépes tanfolyamot. A működéshez és a programok megvalósításához az idei évben is nagyarányú segítséget nyújt Pápa Város Önkormányzata és a Nemzeti Együttműködési Alap pályázati támogatása, előbbi 600 ezer, utóbbi közel 300 ezer forinttal járult hozzá a feladatok megvalósításához. Baán Éva kiemelte, egyesületük sokat köszönhet dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselőnek, dr. Áldozó Tamás polgármesternek és Unger Tamás alpolgármesternek, akik rendszeresen támogatják és részt vesznek a szervezet programjain.

Az egyesületi elnök beszámolójában szólt arról is, vezetőségi feladatait a közösség érdekében kifejtett szolgálatnak tekinti és rendkívül büszke arra, hogy a tagság nyitott az egyesület programjaira, kezdeményezéseire.

A közgyűlést megtisztelte jelenlétével Unger Tamás is. Az alpolgármestert a városban végbement változások és a folyamatban lévő fejlesztések ismertetésére kérte fel az egyesület elnöke. A városvezető évértékelő beszédében kitért az elmúlt év kihívásaira: ezek között említette a húsgyár helyzetének stabilizálását, mellyel kapcsolatban úgy fogalmazott, a jelenlegi helyzet jó kezdet lehet a sikeres működéshez. Az alpolgármester beszélt a Fő tér rekonstrukciójáról, annak rendezvényhelyszínként és közösségformáló találkozóhelyként funkcionáló jellegéről, a jégpályával kapcsolatos tapasztalatokról, az Esterházy-kastély nagyszabású felújításáról, valamint a Várkerfürdőről és az uszoda működéséről.

Unger Tamás az eredmények tekintetében szólt az adósságkonszolidációról, a közelmúltban megalakult gazdaságfejlesztési tanácsadó testületről, a helyi gazdaság mintegy 10 százalékos növekedéséről, a munkaerő-piaci helyzet javulásáról, vagyis az álláskeresők számának nagy mértékű csökkenéséről, valamint a helyi egészségügy fejlődéséről, mely a kórházat érintő közel 2 milliárd forint összértékű pályázatok megvalósítását jelenti.
Az alpolgármester hozzáfűzte azt is, év elején feltérképezték a városrészeket érintő fejlesztési igényeket, de ez a munka folyamatosan zajlik, tehát továbbra is várják a lakosság irányából érkező javaslatokat.

A közgyűlésen Badics Gézáné sajnálatos halála miatt új titkárt választott az egyesület Kereszt Józsefné személyében. Mivel Kereszt Józsefné korábban az ellenőrző bizottság tagjaként tevékenykedett, így titkárként ezt a pozícióját nem töltheti be, helyére Megyeri Istvánét választotta meg a tagság.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!