Tárgyjutalmat kaptak a rendőrök segítői


2014-02-24 08:32:44  | cikk: HuHa  | 


Tárgyjutalmat kaptak a rendőrök segítői főképe
Öt Takácsiban élő fiatalembert jutalmazott a Pápai Rendőrkapitányság, amiért segítettek egy gázolaj tolvaj elfogásában. A fiatalok a település körzeti megbízottjának kezdeményezésére januárban éjszakai figyelőszolgálatot szerveztek a falu nyugalmának őrzésére, így szúrták ki február 7-én éjjel az egyik vendéglátó egység parkolójában az idegen járművet. A „szolgálatban” lévő Kovács Péter és Kovács András már éjfélkor felfigyelt az ismeretlen gépkocsira és feltűnően viselkedő sofőrjére, majd hajnali kettőkor értesítették társukat, Borsos Lászlót, hogy az idegen autó a vendéglátó egység udvarán parkol. A fiatalember a figyelő csoport negyedik tagjával, Böröcky Szabolccsal nekivágott az éjszakának, végigjárták falut és értesítették a kapitányságot, majd a rendőrökkel együtt megvárták, míg az idegen felbukkan a járművénél – idézte fel az eseményeket Borsos László. Mint kiderült, az autó tulajdonosa gázolajlopásra szakosodott tolvaj, aki egy az egyik utcában parkoló kamionból szívott le nagy mennyiségű üzemanyagot.
-A gyanúsított 270 liter gázolajat próbált eltulajdonítani miután a tehergépkocsi tanksapkáját lefeszítette, az üzemanyagot pedig kannákba szívta le. A helyszínre kiérkező kollégáimnak sikerült elfogniuk a férfit, miközben az a lopott üzemanyagot akarta a gépkocsijába berakni.  A férfi által használt személygépkocsit lefoglaltuk, a jármű csomagtartója és hátsó része úgy volt átalakítva, hogy abban 9 harminc literes kanna is elfért. A nyomozás során megállapítottuk, a tatabányai illetőségű gyanúsított hasonló típusú bűncselekményekre szakosodott – közölte az ügyről Nagy Ákos bűnügyi osztályvezető. A rendőr százados hozzátette, az elkövető nem ismeretlen a rendőrhatóságok előtt, hasonló cselekményekért már volt felelősségre vonva, ezért a pápai kapitányság nyomozói őrizetbe vétele mellett döntöttek és kezdeményezték előzetes letartóztatásba helyezését.
- A gyanúsított jelenleg előzetesben van, szeretnénk az ügyet bíróság elé állítással befejezni, tehát egy gyorsított eljárás keretében követheti a büntetőjogi felelősségre vonás a tettet – nyilatkozta.
A rendőrség civil segítőiként fellépő fiatalembereknek Szappan Csaba rendőrkapitány és Nagy Ákos bűnügyi osztályvezető tárgyjutalommal mondott köszönetet éberségükért és elismerést kaptak az ügyben eljáró járőrök is. A kapitányságon tartott jutalmazáson jelen volt dr. Töreki Sándor, Veszprém megyei rendőrfőkapitány is.
A fiatalemberektől megtudtuk, éjszakai figyelőszolgálatukat minden nap ellátják, felváltva őrködnek falujuk biztonságáért és terveik között szerepel, hogy polgárőr szervezetet alakítsanak a településen.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!