Mától van kifüggesztve a választási névjegyzék


2010-02-10 08:44:37  | cikk: HuHa  | 


Február 10-től 17-ig van kifüggesztve a 2010-es országgyűlési választásokra vonatkozó névjegyzék a Polgármesteri Hivatalban. Ez idő alatt lehet jelezni a választási irodában, a névjegyzékbe való felvétellel vagy annak hiányával kapcsolatos észrevételeket – tájékoztatott Kanozsainé Dr. Pék Mária jegyző, akitől a választási előkészületek menetéről kértünk információt.

Az országgyűlési választás időpontjának kitűzése után azonnal megalakították a választási irodát és a választási információs szolgálatot, mely nemcsak ügyfélfogadási időben, hanem a hivatali órákban folyamatosan működik. Ide fordulhatnak a választók kérdéseikkel és problémáikkal. Ennek helyéről és elérhetőségeiről a helyi médiumokban is tájékoztatást adtak.

-A kopogtatócédulák és ajánlószelvények kézbesítését február 8-án kezdte meg a posta és ezt 12-ig kell lebonyolítani. Aki ez időig nem kapja meg a dokumentumokat, annak ezt a választási irodában kell jeleznie, hogy orvosolhassuk a problémát és pótolhassuk a papírokat – mondta.
A kopogtató cédulán szerepelnek a választópolgár adatai és az is, hogy melyik választókör melyik szavazókörében vették fel a névjegyzékbe, ezért ezt is érdemes átnézni és bármilyen eltérés esetén a választási irodához fordulni.

A kézbesítéssel együtt az ajánlószelvények gyűjtése is megkezdődött, a jelölő szervezeteknek március 19-én 16 óráig kell leadniuk az összegyűjtött ajánlásokat, a jelöltté váláshoz legalább 750 db érvényes ajánlószelvény szükséges. Az ajánlószelvények szabályos kitöltését a választási bizottság 3 napon belül ellenőrzi és dönt arról, hogy nyilvántartásba veszi az adott jelöltet. A döntésről határozat készül és ettől kezdve nevezhető valaki hivatalosan jelöltnek.

-A választási előkészületek során jelenleg a választási bizottság és a szavazatszámláló bizottság megválasztása folyik. Ennél a választásnál működik a 3. számú országos egyéni választókerület választási bizottsága, melynek tagjaira a jegyző tesz javaslatot és a megyei közgyűlés soron következő ülésén kerülnek megválasztásra. Előkészítés alatt van a szavazatszámláló bizottságok megválasztása is, tagjairól Pápa Város Önkormányzatának képviselőtestülete dönt soron következő ülésén. Mindkét bizottság megválasztott tagjait a jelölő szervezetek delegáltjai egészítik majd ki – mondta el a jegyző.

Pápa városában – ahogy eddig is – 29 szavazókörben adhatják le voksaikat a választópolgárok, a szavazókörök területe nem változott az előzőekhez képest, ám három szavazókörnél a szavazókör helye megváltozott. Így a 13. számú szavazókörben az Elekthermax Kft. Gyár u. 5. szám alatti telephelye helyett a Kisfaludy utca 26. szám alá, a volt textilgyár kerékpármegőrző épületébe kell menniük a szavazóknak. A 19. és 20. számú szavazókörben eddig a Vaszari Hunyadi Termelőszövetkezet volt irodaháza biztosította a szavazóhelyiséget, az új helyszín a 19. számú szavazókör esetében a Weöres Sándor Általános Iskola épülete, a 20. számú szavazókör esetében pedig a Napsugár Bölcsőde épülete lesz. A kézbesítésre kerülő kopogtatócédulákon egyébként már ezek az új helyszínek szerepelnek.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!