Léleksimogató muzsika a népszerű fuvolaművész prezentálásában


2014-02-22 17:40:17  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Léleksimogató muzsika a népszerű fuvolaművész prezentálásában főképe
Kövi Szabolcs fuvolaművész húsz hangszert felvonultató meditatív koncertje varázsolta el a közönséget pénteken este a Pegazus Színház Szent István úti otthonában. Az egyebek mellett fuvolákon, egyedi fúvós hangszereken, furulyákon, pánsípon játszó, továbbá zeneszerzéssel is foglalkozó zenész 20 CD albumot és 9 DVD lemezt jelentetett meg a több mint két évtizedes pályafutása alatt. Pápán a legújabb, Angyali sugallat című lemezét mutatta be a meditatív és relaxációs hangulatú zenéjéről elhíresült művész, aki korábbi szerzeményeiből, albumaiból is ízelítőt adott a vetítéssel színesített léleksimogató koncertjén.

Kövi Szabolcs véleménye szerint bárki kerülhet olyan hangulatba, amikor egy kis nyugalomra, relaxációra, meditálásra, elmélkedésre vágyik, ehhez pedig tökéletesen illik az a stílusú zene, amit ő képvisel. Ezért nem is nevezné rétegzenének a muzsikáját – tudtuk meg a koncertje előtt a fuvolaművésztől. Mint mondta, a hallgatóitól érkező visszajelzések alapján úgy tapasztalja, rendkívül változatos a zenéjét kedvelők köre. Szerzeményei alkalmasak meditáció és relaxáció hátterének, zeneterápiás célú használatra, vagy éppen gyermekek megnyugtatására, altatására. Emellett alkalmazható többek között alkotótevékenységhez, művészeti foglalkozásokhoz, lazító gyakorlatokhoz, jógához, de például masszőrök és szépségszalonok munkatársai is gyakran használják a munkájuk alkalmával. – A zene fájdalomcsillapító hatású is tud lenni, és képes segíteni a nagy lelki gondok idején – vallja Kövi Szabolcs.
Az új lemezével kapcsolatban megjegyezte, az Angyali sugallat készítésekor azon gondolkodott, milyen lehet az angyalok élete és jelleme, milyenek lehetnek az érzéseik, gondolataik, miközben vigyáznak ránk. – Az angyal már a megszületést megelőzőektől kezdve egészen a halál utánig elkíséri az embert, akinek állandó jelenlétével védelmet nyújt, gondoskodik róla. Úgy vélem, ez nagyon hasonlít a nőies, anyai mentalitásra. Új lemezemen azt próbáltam megfogalmazni, milyen lehet ez a világ – nyilatkozta a népszerű fuvolista, aki kérdésünkre kitért a Pegazus Színházzal való kapcsolatára is.
Kövi Szabolcs hosszú évekre visszanyúló munkakapcsolatban áll Sarkadi Nagy Lászlóval és Végh Zsolttal, a pápai teátrum tapasztalt vezetőivel, színházi előadásaiknak rendszeresen ő jegyzi a zenéjét. A fuvolaművész kiemelte, rendkívül szimpatikus számára az a fajta gyermekcentrikus szemlélet, klasszikus színházi stílus és meseszövés, amit a Pegazus képvisel, és nagyra értékeli a tevékenységüket.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!