Ligakupa: Nagy lépést tett a továbbjutás felé a Lombard Pápa


2014-02-22 15:34:40  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Ligakupa: Nagy lépést tett a továbbjutás felé a Lombard Pápa főképe
A Ligakupa nyolcaddöntőjének négy mérkőzésével ma kezdetét vette a tavaszi futballidény. A Lombard Pápa a kupasorozat odavágóján Kecskemétre látogatott. A pápai alakulat remek felkészülési időszakot tudhat maga mögött, hiszen mind a kilenc tesztmeccsükön veretlenek maradtak, ebből hetet meg is nyertek, ráadásul a keret nagy részét sikerült egyben tartani. A bajnokság főpróbájának beillő összecsapáson a kecskemetite.hu tudósítása szerint a pápaiak a Szűcs – Tóth, Struhar, Németh, Présinger – Tajthy, Sekour – Király, Orosz, Eszlátyi – Kenesei kezdővel vágtak neki az első félidőnek, a padon Markek, Nagy Tamás, Arsic, Jagodics, Kulcsár, Griffiths és Csizmadia kapott helyet. Szakadó esőben kezdődött a találkozó, melyet a mieink kezdtek jobban, hiszen mindjárt a negyedik percben megszerezték a vezetést: Tóth Gábor tört be a tizenhatoson belülre, Varga pedig buktatta, amiért Takács János játékvezető büntetőt és sárga lapot ítélt. A tizenegyest Kenesei védhetetlenül a léc alá vágta 0-1. A 11. percben Gréczi tekerte vissza Szavics szabadrúgását, melyet Simon hat méterről csúsztatott fölé. A 23. percben ismét közel állt az egyenlítéshez a Kecskemét, Pekár és Simon összjátéka után Szavics sarkazta a labdát Gréczi elé, aki centikkel tévesztette el a bal felsőt. Fél óra elteltével Király vezethette Polekszicsre a labdát, de Karan visszaért és hatalmasat mentett a fiatal pápai támadó elől. Három perccel később már a rutinos kapus is tehetetlen volt, Orosz szögletére a röviden robbant be Tóth Gábor, és védhetetlenül a léc alá fejelt 0-2. A 40. percben nemcsak a meccset, hanem vélhetően a továbbjutást is eldöntötte a Lombard, Orosz jobb oldali beadására teljesen üresen érkezett Kenesei, aki a kapuba fejelt, így már három gólt volt a mieink előnye a szünetben. A félidőben Tóth Bálint két helyen változtatott, Kenesei és Struhar helyett Griffiths és Nagy Tamás kapott lehetőséget. Az első játékrészhez hasonlóan a másodikat is remekül kezdték a vendégek, a 47. percben Király lövését még védeni tudta Polekszics, Eszlátyi kísérletét a védők blokkolták, de Tóth Gábor léc alá tartó lövésével szemben már tehetetlenek voltak 0-4. Némi mezőnyjáték után a 76. percben rezdült meg újra a háló, Pavicsevics Balázst hozta helyzetbe, aki öt méterről a bal sarokba lőtt 1-4. A középkezdés után rögtön válaszolt a Lombard, Orosz ültetett be a hintába két védőt is, majd kilőtte a jobb felsőt, kialakítva ezzel az 1-5-ös végeredményt. A Lombard Pápa remek mérkőzést tudhat maga mögött, gólratörő játékával esélyt sem hagyott ellenfelének, így puszta formalitássá tette a visszavágót, soha rosszabb szezonkezdést!

KTE-Phoenix Mecano – Lombard Pápa 1-5 (0-3) Gsz.: Balázs ill. Kenesei 2, Tóth G. 2, Orosz

KTE-Phoenix Mecano:  Polekszics – Póti (Forró 46.), Karan, Varga, Farkas – Nagy P., Szavics (Balázs 46.), Patvaros – Pekár, Simon (Pavicsevics 62.), Gréczi

Lombard Pápa: Szűcs – Tóth, Struhar ('46 Nagy T.), Németh, Présinger – Tajthy, Sekour – Király ('68 Kulcsár), Orosz, Eszlátyi – Kenesei ('46 Griffiths)

A visszavágót március 4-én 16 órától rendezik a Perutz Stadionban.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!