Közel 300 diák a területi Zrínyi-matekversenyen


2014-02-21 20:43:26  | cikk: Babos Petra  | 


Közel 300 diák a területi Zrínyi-matekversenyen főképe
A MATEGYE, vagyis a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány ebben az évben is megszervezte a kétfordulós Zrínyi Ilona matematikaversenyt. A rangos megmérettetésen a város és a környék általános, illetve középiskolásai mérték össze tudásukat, közel háromszázan. A versenynek idén is az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola adott otthont, és az iskolák 3-12. osztályos tanulói mérhették össze matematikai tudásukat.
A verseny különlegessége, hogy a feladatsort egyidőben írják az ország különböző helyszínein, a megyében összesen 1500-an, 10 helyszínen.

Nagyné Czaun Marianna, a verseny egyik szervezője érdeklődésünkre elmondta, a feladatlapok feleletválasztós példákból állnak. A 3-6. osztályos diákoknak huszonöt feladatot kell megoldaniuk, a 7-11. osztályosoknak pedig harmincat, ezeket központilag javítják majd ki. A feladatok logikai gondolkodást igényelnek, és nem elég az órai felkészültség. Vannak geometriai, kombinatorikai feladatok és mértékegységek átszámítása, valamint törtek.
Az országos fordulóra az évfolyamonkénti első helyezettek juthatnak be.
A versenyzők a saját pontszámukat a  www.mategye.hu  honlapon 2010. február 24-től tekinthetik meg.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!