A "szomszéd nénik" és a szabad szájú humorista


2014-02-21 16:41:21  | cikk: pt  | 


A "szomszéd nénik" és a szabad szájú humorista főképe
A stand-up comedy egyik legismertebb és legnépszerűbb arca, Aranyosi Péter, valamint a kiváló páros jeleneteikről ismert, a Szomszédnéni Produkciós Iroda elnevezésű formáció nevettette a JMSZK színháztermét színültig megtöltő közönséget csütörtök este. A neves humoristák ezúttal is igazolták jó hírüket, poéndömpingjeik ideje alatt a publikum az élet minden búját-baját elfeledve garantáltan jól szórakozott.

A sokszor szabad szájú humorral operáló Aranyosit minden bizonnyal nem kell különösképpen bemutatni, ellenben a Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs alkotta duóról talán még a műfaj kedvelői is kevesebb információval rendelkeznek. A két erdélyi fiatalember 2001-ben egyetemistaként hozta létre a Szomszédnéni Produkciós Irodát Kolozsváron. Saját bevallásuk alapján egy leánybúcsún bemutatott jól sikerült sztriptíz-paródiájuk adta meg a kezdőlökést a társulatnak, és immár több mint egy évtizede töretlenül szórakoztatják a közönséget. Eleinte még csak Erdélyben voltak ismertek – ők az Erdélyi Humorfesztivál ötletgazdái és szervezői –, de néhány éve már Magyarországot is meghódították rendszeres fellépéseikkel.

Műsoraikhoz általában a mindennapokból, a való életből merítenek ihletet, a páros jelenetek alapját pedig legtöbbször a két karakter között fennálló valamilyen konfliktus adja. Bizonyára sokakat foglalkoztat a kérdés, miért Szomszédnéni Produkciós Irodának hívják a társulatot. A válasz Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs szerint egyszerű: minden társulat választ magának egy hozzá közeli névadó személyiséget, ők pedig úgy gondolták, hozzájuk a szomszédban lakó néni van a legközelebb. Tehát innen ered a név...

Képek:


Címkék: stand-up comedy | JMSZK
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!