Elfogadták a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás 2014. évi költségvetését


2014-02-21 11:42:52  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Elfogadták a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás 2014. évi költségvetését főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás (PÖFT) Társulási Tanácsa csütörtök délután a Pápai Járási Hivatal tanácstermében. A tanácskozáson ezúttal is ellenszavazat nélkül hozták meg a döntéseket. A napirendi pontok között a társulás 2014. évi költségvetésének és adósságkorlátjának, valamint a közbeszerzési és a belső ellenőrzési tervének megtárgyalása került terítékre.
A Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Társulás hitelfelvétellel és közbeszerzéssel nem számol az idei évben. – A közbeszerzést általában beruházásokhoz veszik igénybe a települések. A társulás ilyen feladatot nem lát el, hanem csak működési feladatokat old meg – tudtuk meg Kunszt Szabolcstól, a PÖFT elnökétől. Mint mondta, a társulás egyhangú döntéssel, egy tartózkodás mellett elfogadott 2014. évi költségvetése meghaladja a 160 millió forintot. – Ennek 90 százalékát az állam és az egyéb működési bevételek biztosítják. A települési önkormányzatok 16 millió 300 ezer forintnyi összeggel járulnak hozzá az egyensúly fenntartásához – fűzte hozzá.
A társulási elnök a kiadásokkal kapcsolatban elárulta: a társulás szociális és egészségügyi feladatokat, belső ellenőrzést, valamint sportfeladatot lát el. Nagy feladatot jelent a házi segítségnyújtás, ami után az azt igénybe vevő személyeknek térítési díjat, az önkormányzatoknak pedig hozzájárulást kell fizetni. Emellett kiemelt feladatnak számít az egészségügyi alapellátás, a környező települések orvosi ügyeletének a megszervezése. Összesen 49 településen lát el különböző feladatokat a társulás.
Kunszt Szabolcs megjegyezte, a települési önkormányzatok attól függően járulnak hozzá a társulási költségvetéshez, hogy milyen feladatban vesznek részt, illetve mekkora a lakosság száma. E tekintetben a legkisebb – valamivel 47 ezer forint feletti – összeget Bakonyság, míg a legtöbbet – több mint egymillió forintot – a legnagyobb település, Vaszar fizeti be.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!