A mindennapos testnevelésről a Szülők iskolájában


2014-02-21 07:14:58  | cikk: Babos Petra  | 


A mindennapos testnevelésről a Szülők iskolájában főképe
A Munkácsy Mihály Általános Iskolában már hagyomány, hogy évente kétszer-háromszor a szülőknek tartanak érdekes előadásokat. A Szülők iskolájában volt már szó a drog-és alkoholfogyasztásról, az internet használatról, az interaktív tábláról, most pedig a mindennapos testnevelés óra volt a fő téma.
Oroszvári Péter testnevelő tanár, munkaközösség vezető elmondta, az iskolában a diákok nagyon örültek annak, amikor megtudták, hogy minden nap lesz tesi óra, mivel az intézmény valamennyi diákja szereti a sportot.
- A gyerekek többet mozognak, sokan járnak valamilyen szakosztályhoz sportolni. Természetesen vannak nehézségek is, mint például a tornaterem, sportpálya le van terhelve, mindig teltházzal működik. Jó időben a Spartacus pályán edzünk, de legtöbbször a tornateremben vagyunk. A diákokból nem élsportolót és versenyzőt akarunk nevelni, célunk inkább az, hogy megszerettessük a mozgást, a sportot és a tanulók örömmel járjanak el külön edzésekre is az iskolán kívül. A mozgás nagyon fontos a mindennapi életben, az egészséges életmódhoz elengedhetetlen, s a táplálkozásban is jelentős szerepe van. Reméljük, a mindennapos testnevelés ehhez hozzájárul majd - mondta a tanár.
A Szülők iskolájában Németh Miklós testnevelő tanár beszélt az iskolában jól működő Kölyök Atlétikáról, ami egy országos program az atlétika népszerűsítésre.
A program Mezei Csaba és Pillér Gábor judo edző előadásával zárult, akik a judo sportágat mutatták be a szülőknek, mivel a közeljövőben a judo is beépül a tananyagba.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!