A matematika tagozat napja a Munkácsyban


2014-02-20 19:06:35  | cikk: Babos Petra  | 


A matematika tagozat napja a Munkácsyban főképe
A Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolában a 2013/2014-es tanévben indult a matematika tagozat ötödik osztálytól. A féléves évforduló kapcsán tartották ma a matematika tagozat napját, amikor is az ötödikes tagozatos diákok délelőtt egy házi versenyt írtak, majd a legjobbak délután össze is mérték tudásukat. Természetesen a mai napról nem hiányozhatott dr. Spissich László matematikus előadása sem, ami a természetben előforduló szimmetriáról szólt.
- Szeptembertől indult a matematika tagozat az iskolában az ötödik évfolyamon, illetve az emelt szintű matekoktatás első osztályban. Jelenleg 20 diák tanul a tagozatos csoportban. A délelőtt folyamán egy totót töltöttek ki a diákok, délután pedig a legjobbak mérték össze tudásukat. Amíg ők délután versengtek, addig a többiek matematikai játékokon próbálhatták ki magukat - mondta Tóthné Nagy Judit, a matematika munkaközösség vezetője.
- A diákok nagyon szeretik a matekot, motiváltak, könnyen tanulnak. Ők sem tanulnak többet, mint a nem tagozatos tanulók, csak ők sokkal mélyebben foglalkoznak egy-egy anyaggal.
Tóthné Nagy Judit érdeklődésünkre elmondta még, a tagozatra bárki bekerülhet, aki szereti a matekot. Egy tesztet kell írniuk, ami alapján felajánlják nekik a lehetőséget. A szülők is örülnek ennek a tagozatnak, hiszen a mai világban fontos, hogy jó matematikai alapokkal rendelkezzen valaki.
Az intézmény a jövő tanévben is szeretne hasonló népszerűsítő programot szervezni.
A matematika napjára egy kiállítással is készültek a szervezők, melyben a félévi munkát mutatták be modellek segítségével.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!