Pápai Hús 1913 Kft.: megmentve!


2014-02-20 00:21:51  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Pápai Hús 1913 Kft.: megmentve! főképe
Amint az a napokban hivatalossá vált, a Pápai Hús 1913 Kft. január 16-án kötött csődegyezségét a bíróság jóváhagyta, így a társaság korlátozásmentes piaci szereplőként folytathatja tovább működését – jelentette be a vállalat szerda délutáni munkásgyűlésén Uzsoky András, a nagy múltra visszatekintő húsüzem ügyvezető igazgatója.
Dr. Varga Jenő, a Nemzeti Reorganizációs Nonprofit Kft. Felügyelő Bizottságának elnöke – aki 2007-ben a pápai húsgyár felszámolóbiztosa volt – az összejövetelen hangsúlyozta, a gyár ezúttal sem a dolgozók és a termékek hibájából került rendkívül nehéz helyzetbe. Hozzátette: immár kijelenthető, hogy a vállalat ismét megmenekült, és ez a jelenlegi kormány pozitív hozzáállásának, valamint dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és dr. Áldozó Tamás polgármester munkájának köszönhető. Dr. Varga Jenő a jövőre nézve megnyugtatónak nevezte, hogy a Pápai Hús 1913 Kft. köztulajdonba került.
Dr. Kovács Zoltán beszédében úgy fogalmazott, komoly csapatmunka volt a húsüzem megmentése, de a felhők teljesen még nem múltak el a gyár fölül. A térség fideszes országgyűlési képviselője kiemelte, rendkívül fontos volt, hogy Orbán Viktor miniszterelnök végig kitartott a Pápai Hús ügye mellett.
– Hozzá kell tennem, ez a második esély volt, és vélhetően nem lesz harmadik. Egyszer kijöttünk egy felszámolásból, most kijöttünk egy csődből. Szükség van arra, hogy mindenki valóban komoly munkahelynek, egy kollektív együttmunkálkodásnak tekintse a pápai húsgyárat, mert vélhetően nem fogunk egy harmadik esélyt kapni. Ezt nem azért mondtam, hogy elrontsam mindenki kedvét. Hanem éppen azért, hogy megacélozzam az akaratot. A gyár átalakításával, új termelési struktúra kialakításával, illetve a piacon való megjelenéssel az egész kollektívának oda kell tennie magát – hangsúlyozta dr. Kovács Zoltán.
A tulajdonos pápai önkormányzat nevében dr. Áldozó Tamás szólt az egybegyűltekhez. – Egy évvel ezelőtt a sajtóban azt mondtam, van 1,5 milliárd forintunk, és ez elég lesz ahhoz, hogy ezt a gyárat talpra állítsuk. Tévedtem. Azt is mondhatom, tévedtünk, ha egész pontos akarok lenni, akkor pedig azt kell mondanom, hogy megtévesztettek minket – jegyezte meg a polgármester. – Azt, hogy kinek mi a felelőssége ebben a történetben, azt majd a folyamatban lévő büntető-, munkaügyi és polgári peres eljárások valamilyen módón tisztázni fogják – fűzte hozzá.
Dr. Áldozó Tamás rámutatott, a Pápai Hús 1913 Kft. kapott még egy esélyt, és továbbra is az a legfontosabb, hogy a gyárnak naponta több legyen a bevétele, mint amekkora a kiadása. Mint mondta, ma ez még nincs így, és ezért sok mindent meg kell változtatni a vállalattal kapcsolatban.

Képek:


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!