Orvosi rendelőt alakítanak ki a volt étteremből


2014-02-19 20:37:53  | cikk: Babos Petra  | 


Orvosi rendelőt alakítanak ki a volt étteremből főképe
Dr. Kovács Zoltán országgyűlési képviselő, dr. Áldozó Tamás polgármester és Bocskay László önkormányzati képviselő ma délelőtt sajtótájékoztató keretein belül jelentette be, hogy a Huszár lakótelepen található egykori Aero Étteremből orvosi rendelőt alakítanak ki.
- A honvédségi ingatlanok átadása jelenleg zajlik az országban, főleg az elhasznált és nem hasznosított épületek tekintetében. A város szempontjából a Hemo, vagyis a Helyőrségi Klub már átadásra került. Az egykori óvoda, ami később az Aero Étterem épülete volt, valamint két korábbi épület, egy raktár és a komendáns hivatal mára teljesen tönkrement. A honvédelmi tárca döntött arról, hogy a város megkaphatja ezeket az épületeket - mondta dr. Kovács Zoltán.
Bocskay László köszönetét fejezte ki a miniszternek és dr. Kovács Zoltánnak, hogy ez a három épület ilyen gyorsan a város tulajdonába kerülhet.
- Ahhoz, hogy ez a döntés ilyen hamar megszületett, a Bázisrepülőtérnek is egy nyilatkozatot kellett tennie arról, hogy a stratégiailag fontos épületetek közül ezek kivonásra kerülhessenek.
A tervünk az, hogy a régi óvoda, illetve az utóbbi időben étteremként funkcionáló épületből orvosi rendelő komplexumot hozzunk létre. A jelenlegi orvosi rendelő régen bolt volt. Most itt van a járóbeteg ellátás és a gyermekorvosi rendelő is. Az étterem volt épületében egy kulturált helyre tudnának költözni. Január elején értesültünk arról, hogy a városé lehet ez az épület. Reményeink szerint, a tervezési folyamatok még idén megtörténnek, illetve a felújítás is megkezdődhet. A másik két, nagyon rossz állapotban lévő épület lebontásra kerül, a helyére parkoló és út épülne. A mostani orvosi rendelő sorsáról pedig a későbbiekben döntünk majd - tette hozzá az önkormányzati képviselő.
Dr. Áldozó Tamás hozzáfűzte, a rendszerváltás után a Huszár lakótelep egy külön szabályozási övezet volt, eltérő sorsú tulajdonokkal, hiszen itt sok állami tulajdon maradt meg. Ilyen volt a garázsok kérdése, s több más ingatlan sorsa is. Ezek egy része magántulajdonba került, a többire pedig az önkormányzat tartott igényt. Most már ezeket apránként meg is kapták, ezeknek pedig az lesz a feladtuk, hogy a helyi közösséget szolgáló funkciókat is ki tudják elégíteni.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!