Fokozott rendőri ellenőrzés Lovászpatonán


2014-02-19 08:39:02  | cikk:  | 


A Pápai Rendőrkapitányság 2014. február 15-én este 8 órától másnap hajnali 4 óráig fokozott ellenőrzést tartott Lovászpatona területén, ahol bált tartottak a helyi kultúrházban.

A „razzia” elsődleges célja az állampolgárok védelmének magasabb szintű biztosítása volt az erőszakos, garázda jellegű magatartások megelőzésével, a fiatalok által közkedvelt, nagyobb tömegeket vonzó bál biztonságának megteremtésével, valamint a szeszesital és a vezetési képességekre hátrányosan ható szer befolyása alatt álló járművezetők forgalomból kiszűrésével.

A hétvégi ellenőrzésben 23 rendőr, 10 polgárőr, a Katasztrófavédelem Pápai Kirendeltségének 2 munkatársa, valamint a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Pápai Kirendeltségének 9 dolgozója vett részt.

A bálból két személyt állítottak elő a rendőrök a Pápai Rendőrkapitányságra, mivel nem voltak hajlandók személyazonosságukat igazolni. A közúti ellenőrzések alkalmával két gépkocsivezető esetében jelzett pozitív értéket az alkoholszonda. Egyikük ellen büntető feljelentés készült, másikukat közigazgatási bírsággal sújtották a rendőrök. Egyéb közlekedési jellegű szabálysértés miatt 6 fővel szemben szabtak ki helyszínbírságot az egyenruhások.

Egy személygépkocsi utasainak igazoltatása során a járművezető és az egyik utas vonatkozásában a Nemzeti Adó- és Vámhivatal egyik munkatársa kábítószer fogyasztás jeleit vélte felfedezni. A két 19 éves fiatalt mintavétel céljából előállították a pápai orvosi ügyeletre. Ellenük kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntető feljelentés készült.

Képek:

nincsenek képek