„Tudásalapú mezőgazdaság – Biztonságos élelmiszer előállítás” – idén is lesz Agrárexpo


2010-02-09 14:23:26  | cikk: mo  | fotó: mo  | 


„Tudásalapú mezőgazdaság – Biztonságos élelmiszer előállítás” – idén is lesz Agrárexpo főképe
Dr. Kovács Zoltán, Pápa város polgármestere és Ebele Ferenc, a Veszprém Megyei Agrárkamara elnöke tartott ma sajtótájékoztatót Veszprémben, az agrárkamara irodaházában. Pápa Város Önkormányzata és a Veszprém Megyei Agrárkamara idén április 16-18-ig immár 14. alkalommal rendezi meg a Szent György-napi Agrárexpot Pápán. A regionális mezőgazdasági kiállítás és vásár alkalmával idén is 1000 négyzetméter fedett és 2000 négyzetméter szabad területen mutatkozhat be közel 90-100 kiállító, köztük alapanyag termelők, gépforgalmazók, mezőgazdasági termék és alapanyag kereskedők valamint mezőgazdasági szakképző intézmények.
Idén is az Expo megnyitóünnepségének keretében adják át a korábban – március 25-én – megrendezendő Palackos Borok Versenye helyezettjeinek díjait. A borverseny hosszú évek óta kiemelt rendezvénye az Agrárexponak.
A mezőgazdasági kiállítás és vásár első két napján ez évben is szakmaiság kapja a főszerepet. Pénteken és szombaton borászattal kapcsolatos tájékoztató előadások, Agrár-tudományi fórum, Vidékfejlesztési fórum, szaktanácsadás és egyéb szakmai rendezvények emelkednek ki a programok közül. Vasárnap a mezőgazdasági rendezvények mellett megjelennek a vadászatot és a vadgazdálkodást népszerűsítő programok, előadások. A Szent György-napi Agrárexpo keretében 11. alkalommal kap helyet a Megyei Vadászati Nap a Vadászkamara szervezésében.
A sajtótájékoztatón elhangzott, a 14. Agrárexpot 5 millió forinttal támogatja a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium, valamint 6 millió forint támogatást ajánlott fel az Agrármarketing Centrum. Az összesen 15-18 millió forintos költségvetésből megvalósuló rendezvény fennmaradó költségeit a Veszprém Megyei Agrárkamara és Pápa Város Önkormányzata közösen állják.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!