Pápai sikerrel véget ért a másodosztályú sakk bajnokság


2014-02-17 15:50:35  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Pápai sikerrel véget ért a másodosztályú sakk bajnokság főképe
Hétvégén véget ért a Veszprém megyei másodosztályú sakk csapatbajnokság. Az utolsó játéknapot Pápán rendezték, melyen hat együttes, három ajkai, két pápai és egy nemesgörzsönyi csapat képviselte magát. A színvonalra nem lehetett panasz, hiszen a pontvadászat eredetileg az első osztályú bajnokság azon játékosainak írták ki, akik nem jutnak játéklehetőséghez az első csapatban, de az évek folyamán nagyon megerősödött ez a bajnokság. 30-30 perc gondolkodási idő mellett zajlottak a partik, körmérkőzéses lebonyolításban, rapid szabályok szerint. Egy csapat négy főből állt, de a különböző játéknapokon lehetett őket váltogatni.
- Szabály, hogy egyszerre csak két 1900 élőpont feletti játékos ülhet le egy csapatban. Mi két hasonló erősségű csapattal indultunk el és az eredmények nagyon jól alakultak számunkra. Az 'A' csapatunk megnyerte a bajnokságot 13 ponttal, a csapat tagjai: Kiss Csaba, Buzás Gyula, Margl Roland és Katona György. A 'B' csapatunk ugyanannyi gyűjtött ponttal második lett - az egymás elleni eredmény döntött az 'A' csapat javára, a csapat tagjai voltak: Kurics László, Varga Gyula, Sashalmi Ádám, Mayer Attila, Mayer Tibor és dr. Sárvári Sándor. Jövőre a tervek szerint három csapatunk is indulni fog a másodosztályban, hogy az egyre szaporodó létszámú ifjúságiaknak is játéklehetőséget biztosítsunk – tájékoztatta hírportálunkat Kiss Csaba szakosztályvezető. 

A megyei II. osztály végeredménye a 2013/2014-es bajnokságban:

1. Pápa „A” 13 pont
2. Pápa „B” 13 pont
3. ASSE Gyermek 11 pont
4. ASSE Junior 10 pont
5. ASSE Senior 8.5 pont
6. Nemesgörzsöny 4.5 pont

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!