Kitünteti a város Szűcs Lajost


2014-02-17 10:21:27  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Kitünteti a város Szűcs Lajost főképe
Minden esztendőben jeles esemény Pápa közéletében, amikor átadásra kerülnek a település által adományozott rangos városi elismerések. Idén ez fokozottan is igaz, hiszen Pápa városa 2014-ben ünnepli alapításának 800 éves évfordulóját. A Lombard Pápa számára nagy öröm, hogy ebben az esztendőben Pápa Város Díszoklevelének kitüntetettjei között köszöntheti a Lombard Pápa csapatkapitányát, Szűcs Lajost is, akinek a városi és az országos sportéletben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért ítélték oda az egyik legmagasabb helyi kitüntetést, amelyet nemzeti ünnepünkön, március 15-én vehet majd át – adta hírül a lombardfcpapa.hu.
Szűcs Lajos 2006 februárjában igazolt Pápára, tehát immár nyolc éve a Lombard együttesében véd, és hűséges maradt a csapathoz akkor is, amikor a másodosztályban szerepelt a gárda, hogy aztán hathatós segítségével újra a legjobbak között szerepelhessen a pápai klub. A kiváló hálóőr 446 élvonalbeli mérkőzésen lépett eddig pályára, szerzett öt gólt, a Lombard Pápa mezét az NB I-ben 154 alkalommal viselte tisztességesen, becsülettel, alázattal. A magyar válogatottban három alkalommal szerepelt. A csapatkapitány nagy példaképe, Dino Zoff 42 évesen húzta le a kapuskesztyűt, Lajos nem titkolt célja pedig az, hogy a világhírű olasz kapusnál tovább védjen majd. Amilyen formában és fizikai állapotban van jelenleg, semmi kétség afelől, hogy ez a cél gond nélkül elérhető és teljesíthető lesz számára. A honlap úgy fogalmaz, a kapus képviseli az állandóságot, a folytonosságot és az igazi klubhűséget, mellyel a Lombard Pápa ikonja lett, sok futballt kedvelő fiatal számára példakép, a játékostársai szemében pedig szakmailag és emberileg is igazodási pont. Kimagasló sporteljesítményével nagyban hozzájárult Pápa hírnevének öregbítéséhez, településünk ismertségének növeléséhez. Szűcs aktív részesévé vált Pápa mindennapjainak, hiszen családjával városunkba költözött, itt él hosszú évek óta. Kisfia Dani is itt járt óvodába, ma pedig már a híres pápai iskolák egyikének szorgalmas kisdiákja. Lajos a város közéletében is fontos szereplő lett, civil-, sport- és jótékonysági rendezvények állandó résztvevője és közreműködője, emellett az elmúlt nyolc évben sok-sok barátra is lelt Pápán. A játékos nagyon is pápai lett, ezt igazolja és bizonyítja Pápa Város Önkormányzata Képviselőtesületének döntése Pápa Város Díszoklevelének odaítélésével.

A kiváló sportembernek hírportálunk is szívből gratulál.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!