Farsangi bállal támogatták a katolikus iskolát a szülők és a pedagógusok


2014-02-16 16:56:36  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


Farsangi bállal támogatták a katolikus iskolát a szülők és a pedagógusok főképe
Idén is teltházas, vidám hangulatú mulatság kerekedett a Szent István Római Katolikus Általános Iskola szülők-nevelők farsangi bálján a tanintézet Fő téri épületének aulájában szombaton este. Gombásiné Takács Gyöngyi igazgatónő megfogalmazása szerint a rendezvényük három fő célt szolgált: a tanárok és a szülők kapcsolatának erősítését, a felhőtlen kikapcsolódást, valamint az iskola támogatását.
– Ez a bálidőszak a táncmulatság, a jelmezes játékok ideje. Igaz, nemrég múlt el karácsony, nemrég múlt el szilveszter, de talán mindenkire ráfér egy kisebb mulatság, hiszen hamarosan következik a böjt – fogalmazott köszöntőjében Szabó Gábor, a katolikus iskola szülői munkaközösségének elnöke. Mint mondta, a farsang valahol a tavaszvárás ősi örömünnepe is. – Köszönöm, hogy ilyen sokan eljöttek a bálra! Ez is mutatja, hogy odafigyelünk egymásra, hiszen mindannyian azt szeretnénk, hogy gyermekeink minél szebb, otthonosabb épületben tudjanak tanulni – fűzte hozzá.
Gombásiné Takács Gyöngyi beszédében kiemelte, a szülők-nevelők báljának sikerét jelzi, hogy azt az iskola 1992-es indulásától kezdve minden évben megtartják, és az eseményből igazi tradíció vált. Megjegyezte, a közösségépítés és a vidám mulatságon túl évről évre jótékonysági céllal szervezik meg a farsangi bált, amelynek bevételéből ezúttal az iskola újonnan megépült tornatermébe vásárolnak majd sporteszközöket. Az igazgatónő kérdésünkre kifejtette, az oktatási intézmény mindkét épülete rendszeresen újabb és újabb feladatok elé állítja az iskola vezetését. Azonban nem ülnek a babérjaikon, folyamatosan azon dolgoznak, hogy minél szebbé, modernebbé és otthonosabbá alakítsák közös otthonukat. Gombásiné Takács Gyöngyi elmondása szerint jelenleg a vizesblokkok és az ebédlő felújítása számít a legsürgetőbb feladatnak.
Az ízletes vacsora felszolgálása előtt dr. Mail József apát-plébános is megosztotta gondolatait a szép számban egybegyűltekkel. – Minden évben nagyon örülök neki, hogy a farsangi bál ilyen jól sikerül, mivel ez egy nagyon fontos esemény az iskola és a szülők között. Az iskolának az egyik meghatározó célja, hogy a család, az iskola és a templom egy vonalban legyen – mutatott rá a lelki vezető. – A keresztény szeretet megtanulása és továbbadása a nevelésünk egyik fontos alapköve – hangsúlyozta.
A katolikus iskola farsangi bálját modern tánc, néptánc, énekes produkció, humoros színpadi jelenetek, a Törpe HRT komikus párosának fellépése, illetve tombolasorsolás is színesítette. A nagysikerű műsorból a tanintézet diákjai oroszlánrészt vállaltak, míg az este folyamán a gyöngyösi Focus Duo zenekar szolgáltatta a talpalávalót.

Képek:

nincsenek képek


Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!