A háromszázezer kézfogás kampányára készül a helyi baloldali összefogás


2014-02-14 21:51:21  | cikk: pt  | fotó: pt  | 


A háromszázezer kézfogás kampányára készül a helyi baloldali összefogás főképe
– Gazdasági hanyatlás, példátlan szociális különbségek, és mindez egy önkényuralom keretei között – így jellemezte a mai Magyarországot Bauer Tamás közgazdász, a Demokratikus Koalíció alelnöke, aki a mai napon a baloldali ellenzéki összefogás meghívására előbb sajtótájékoztatón, majd lakossági fórumon vett részt Pápán.
A Magyar Szocialista Párt pápai irodájában tartott sajtótájékoztatón elsőként Kerecsényi Zoltán, a DK választókerületi elnöke köszöntötte a média munkatársait. Mint mondta, örül neki, hogy megvalósult a baloldali összefogás, melynek helyi országgyűlési képviselő-jelöltjét, Gőgös Zoltánt országosan ismert, demokrata politikusnak nevezte.
– Való igaz, sokat dolgoztunk azon, hogy ez a kormányváltó összefogás összejöjjön. Nem volt egy egyszerű menet – jegyezte meg Gőgös Zoltán. Hozzáfűzte, a baloldali összefogás nem egy kényszerházasság, hanem egy közös cél érdekében létrejött úgymond előzetes koalíciókötés. A képviselőjelölt a megyei választási kampányt a háromszázezer kézfogás kampányának titulálta. Emellett kiemelte, arra kell törekedniük, hogy minél több emberrel találkozzanak személyesen, ennek érdekében pedig előre meghirdetett utcai fogadóórákat tartanak majd a térség településein.
– Jó másfél évet vártunk erre az összefogásra, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy elérjük azt, amit ezért az országért el kell érni – kezdte Bauer Tamás. Meglátása alapján ma Magyarországon nincsen demokrácia, és többek között azért indultak közösen harcba, hogy újra legyen. – Azt a rendszert, ahol a törvényt igazítják az első ember akaratához, azt nem demokráciának hívják, hanem önkényuralomnak. Ma Magyarországon önkényuralom van – hangsúlyozta.
– Ahol felfüggesztik az alkotmánybíróság jogát, hogy költségvetéssel és adóval összefüggő kérdésekben ellenőrizze a végrehajtó, illetve a törvényhozó hatalmat, ott el lehet kobozni 3 millió ember nyugdíjcélú megtakarítását. Ez a pénz eltűnt, az államadósság nem csökkent, ennek a 3 millió embernek a majdani nyugdíjára pedig nincs forrás. Ez történik egy országban, ahol önkényuralom van. Ezt kell megszűntetni – tette hozzá.
A Demokratikus Koalíció alelnöke hangsúlyozta: a gazdaságban is helyre kell állítani a jogbiztonságot. – Magyarországon ma nincs gazdasági növekedés. Ahhoz, hogy legyen, ahhoz kormányváltás kell. Olyan gazdaságpolitikára van szükség, amely nem feléli a jövőbeli gazdasági növekedés forrásait, hanem megteremti azokat. A magyar kormány államosít. Ez magyarul azt jelenti, tőkét vonunk ki a gazdaságból – mondta Bauer Tamás, aki szerint ettől nem lesz jobb a magyar fogyasztóknak.
– Az első és a második Gyurcsány-kormány idején csökkentek a jövedelemkülönbségek. Előtte is és utána is növekedtek, egyre igazságtalanabbá vált az ország – jelentette ki a közgazdász. – A második Orbán-kormány az első olyan kormány a második világháború utáni Európában, amely szándékosan növeli a jövedelmi különbségeket – közölte. Bauer Tamás úgy fogalmazott, két hónap múlva együttes erővel szeretnék leváltani a jelenlegi kormányt, hogy aztán az ország elindulhasson az ellenkező irányba.
Grőber Attila, a szocialisták pápai elnöke elmondta, az MSZP és a szövetségesei február 17-én, hétfőn elkezdik a támogató aláírások gyűjtését, ennek szellemében pedig pártjuk irodája egész napos nyitva tartással üzemel majd.

Bauer Tamás a sajtótájékoztató után a DK Szabad szó estek elnevezésű rendezvénysorozatának aktuális alkalmán vendégeskedett. A Demokratikus Koalíció alelnöke az egyik belvárosi étteremben beszélt az érdeklődőknek aktuális politikai kérdésekről, a választási kampányról, a magyar gazdaságról és jogállamról, továbbá Magyarország jelenéről, illetve jövőjéről. A lakossági fórumon részt vett Gőgös Zoltán és Grőber Attila is.

Képek:


Címkék: MSZP | DK | választás
Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!