Lezajlott az országos informatikai verseny első fordulója


2014-02-12 15:02:02  | cikk: mo  | 


Lezajlott az országos informatikai verseny első fordulója főképe
12.alkalommal szervezik meg országszerte a Kozma László alkalmazói informatikai versenyt, melyen néhány éve csupán 3-3 tanulót indíthat az ötödik és hatodik osztályosok köréből egy-egy oktatási intézmény. Az iskolák ma tartották a megmérettetést, melyre egy korábbi iskolai forduló alkalmával választották ki a hat versenyzőt. A Tarczy Lajos Általános Iskolában novemberben tartották az előválogatót, melyen csaknem hatvan tanuló közül választották ki a legügyesebbeket. Németh József és Zsuponicsné Bátyay Erzsébet, a verseny szervezői arról számoltak be, a megmérettetés feladatait központilag határozzák meg és az értékelés is ilyen módon zajlik. A versenylapon szereplő feladatok bár az iskolai tananyagra épülnek, nem olyan egyszerűek: vannak köztük internetes feladatok, prezentáció-készítés, rajzos gyakorlat és szövegszerkesztés. Zsuponicsné Bátyay Erzsébet elmondta, a diákok első osztálytól heti két órában tanulják az informatikát, ezenkívül az interaktív táblák használata nyomán több alkalommal kapnak prezentáció-készítéssel kapcsolatos feladatokat. Ez is sarkallja őket arra, hogy minél mélyebb ismereteket szerezzenek a számítástechnikáról. A pedagógus kiemelte azt is, a tanulók kedvelik ezt a megmérettetést, sőt a korábbi években volt példa arra is, hogy dobogós helyet foglaltak el az országos döntőben.

Sághi Dániel nagyon szereti a számítástechnika órákat – árulta el hírportálunknak. A hatodikos fiú kedveli az informatika-tanárnőt, véleménye szerint izgalmas órákat tart. A megmérettetésen már tavaly is részt vett, akkor sajnos nem került be az országos döntőbe, de bízik benne, hogy az idei verseny jobban sikerül. Daninak érdeklődésünkre elmondta azt is, otthon is gyakran leül a számítógép elé, de nemcsak internetes játékokkal szórakoztatja magát, hanem prezentációkat, vagy más jellegű házi feladatokat is készít az iskolában tanultakhoz kapcsolódóan.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!