Több mint 1500 maci várja a látogatókat a Pegazusban


2014-02-11 21:37:53  | cikk: Babos Petra  | 


Több mint 1500 maci várja a látogatókat a Pegazusban főképe
Szinte mindenhol mackók heverésznek, ameddig a szem ellát az ötödik alkalommal megszervezett Mackókiállításon a pápai Pegazus Színházban. A mackók szinte ellepték a színházat. A nem mindennapi tárlat rendkívül népszerű a gyerekek és a felnőttek körében, tegnap óta többszázan látogattak el a társulat Szent István úti épületébe. Érkeztek látogatók Budapestről, Veszprémből és a környékről is.
Sarkadi László igazgató, a kiállítás szervezője hírportálunk kérdésre elmondta, tavaly 1100 macijuk volt, idén már 1517 brummogójuk van. A mackókiállítást immáron ötödik éve szervezik meg hatalmas sikerrel.
- Az első kiállításon még csak 10-15 darab macink volt, azóta az évek alatt több mint 1500 brummogónk lett. Vannak köztünk kicsik és nagyok, barnák és pandák, ülők és fekvők, öregek és fiatalok is.
Az igazgató hozzátette még, idén a legnépszerűbb az Északi-sark, ahol hidegben várják a gyerekeket a jegesmedvék.
A mackókat tematikusan állították össze, mind egy-egy téma vagy történet köré csoportosítva foglalnak helyet a székeken, a szőnyegen, a lépcsőkön.
Fodor Brigitta kislányával, Elizával látogatott el a kiállításra, ahol mindketten jól érezték magukat. A fiatal édesanya szerint óriási ötlet a mackókiállítás, hiszen ez egyedülálló Pápán. Mindkettőjüknek a karácsonyi, illetve az északi-sarki rész tetszett a legjobban.
- Gyönyörűek a macik, s rengeteg. Nem is gondoltam volna, hogy itt ennyi elfér. Hangulatos és egyben színvonalas kiállítás, ötletes, hogy gyertyafény mellett ül egy-két macika. Terveink között szerepel, hogy a héten még egyszer visszajövünk, s megnézzük.
Papp Kristóf 5 éves kisfiú rendszeres látogatója a mackókiállításnak, mivel kedvenc állata a jegesmedve. A mosolygós kisfiú örült, hogy sok ilyen macival találkozott a teremben.
Aki még nem látogatott el a kiállításra, ne csüggedjen, hiszen a mackók péntekig, vagyis február 14-ig várják a látogatókat, majd téli álmot alszanak a színház pincéjében.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!