Az összetartás napja a küzdősport centrumban


2014-02-08 17:20:30  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Az összetartás napja a küzdősport centrumban főképe
A Bakony Judo Club a Pápán működő küzdősport egyesületekkel karöltve közös edzést tartott a pápai küzdősport centrumban. A klub mind a hat Pápán működő egyesületet meghívta a mai alkalomra, a házigazdák mellett a Hét Csillag Egyesület, a Koko-Gym KSE és a Ronin HSE is elfogadta a meghívást, a Patent Griff SE az ezen a hétvégén esedékes versenye miatt nem tudott ott lenni a dojo-ban. A megjelent egyesületek a közös bemelegítést követően 25-30 perces edzést tartottak, melyen igyekeztek a különböző stílusok jellemző technikáit bemutatni. Elsőként a Bakony Judo Club három edzője, Mezei Lajos, Pillér Gábor és Gajdosi Győző lépett a tatamira. Pillér Gábor szerint a klubok alapvető céljai, irányvonalai hasonlóak, és minden küzdősport mozgásformában vannak olyan technikai elemek, melyeket a másik küzdősportban tevékenykedő versenyző kellő hatékonysággal tud használni.
- Nagyon sok küzdősport egyesület működik ebben a városban, és nagyon ritkán látjuk egymást, emiatt kevés lehetőség nyílik arra, hogy egymás mozgásformáit, az egyesület tagjait megismerjük, egymástól tanuljunk. A közösségteremtés mellett fontos, hogy egymás technikáit megtanulva azokat hasznosítani tudjuk a sportélet terén. Kollégáimmal az eséstechnikákat mutattuk meg az egybegyűlteknek – fogalmazott az alelnök.
A judókák után a Hét Csillag Egyesület következett, Pintér Péterék a systema rendszerből adtak ízelítőt, kiemelve a késhasználatot.
- A Bakony Judo Clubbal Balikó András által régóta jó viszonyt ápolunk, örültünk a mai meghívásnak is - mondta Pintér Péter, a Hét Csillag Egyesület elnöke. Az orosz systema rendszerből szeretnénk néhány gyakorlatot megismertetni az egybegyűltekkel, különös tekintettel a kés használatára, a kés alapgondolataira, mely mindenkinek érdekes lehet.
A kung-fu-sokat a Korpics Gábor vezette Koko-Gym KSE követte, akik thai-boksz és MMA technikákat mutattak a résztvevőknek.
- Az álló-, és fölharc egy-egy szeletét igyekeztük megmutatni, 10 haladó tanítványom a páros és rúgó gyakorlatokban segítettek. A kezdeményezést jó ötletnek tartom, köszönjük a meghívást, a Koko Gym mindig nyitott volt arra, hogy más egyesületekkel együtt dolgozzon, bízom benne, hogy mától mindenki képes lesz új lapot nyitni és nem visszafele, hanem előre tekintünk.
Az edzésnapot a brazil jiu-jitsusok zárták, társaival Mihályfi Ákos Európa-, és világbajnoki bronzérmes tartott földharc bemutatót.
- Földharctechnikákkal készültem, melyek a judokáknak és az MMA harcosoknak is ideális. Olyan bázisgyakorlatokat mutatunk, melyek a földtechnika alapjai. Azért is jó kezdeményezés ez, mert mindenki tud a másiktól tanulni. Szeretném, ha Pápán végre befejeződne az egymásra mutogatás, és a mai naptól lehetőségeinkhez mérten egymást segítenénk – nyilatkozott Mihályfi Ákos.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!