Hozta a kötelezőt a Motax Concordia Pápa KC


2014-02-07 21:45:28  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Hozta a kötelezőt a Motax Concordia Pápa KC főképe
A 12 csapatos NB I/B-s kosárlabda bajnokság 11. helyén álló PTE-PEAC ellen folytatta a pontvadászatot a Motax Concordia Pápa KC. Zalay Zoltán tanítványai az eddig lejátszott 15 mérkőzésen mindössze egy győzelmet arattak, (PTE-PEAC – Budafok 64-72) így november 10-én a pápaiak is győzni tudtak Pécsen 93-73 arányban. Ami a harmadik helyen álló hazaiakat illeti, három hete játszottak utoljára tétmeccset – akkor a Baját győzték le – a Bonyhád és a Törökbálint elleni rangadójuk is elmaradt, a Tolna megyeiek elleni derbit a hó, míg február 2-án az MTK Törökbálint utazását az ónos eső akadályozta meg. A mai összecsapáson a pápaiak a Vajda, Keresztes, Kálmán, Jarosevits, Ács kezdő ötössel vágtak neki az első negyednek, melyet a pécsiek kezdtek jobban, két perc is eltelt mire Ács révén megszerezték a vendéglátók az első pontokat, ekkor a Baranya megyeiek már nyolc pontot szorgoskodtak össze. A negyed derekára érte utol a kék mezeseket a Pápa, Ács sikeres közelijével 9-8 volt az állás, mely megnyugtatta a mieinket és innentől kezdve irányították a meccset, gyors támadásokat vezetve és feljavuló védekezéssel 23-15-re elhúztak. A második 10 perc Henrik két triplájával indult, majd két vendég dupla után Ács is betalált kintről (32-19). Élvezetes, és ami még ennél is fontosabb, eredményes volt a PKC játéka, Kálmán két büntetőjével alakult ki a szünetre az 50-33-as félidei eredmény. A második félidőben sem tudták a pécsiek megtörni Henrikék lendületét, a 10-0-s rohamot Koller duplája törte meg (30. perc 70-41). A záró felvonásra az erejükkel teljesen elkészülő vendégek már beletörődve a sorsukba becsülettel hajtottak, a hazaiak sem erőltették meg magukat, a magabiztos győzelem így sem forgott veszélyben, a 93-60-as végeredményt hozó bajnoki jó felkészülési lehetőség volt a Sopron, a Bonyhád és a Törökbálint elleni meccsek előtt.

Motax Concordia Pápa KC - PTE-PEAC 93-60 (23-15, 27-18, 20-8, 23-19)

Pápai dobók: Vajda 3, Keresztes 15, Kálmán 18/3, Jarosevits 6, Ács 19/3, Horváth A. 10/6, Horváth K. 2, Henrik 18/12, Rédei 2

Vajda Balázs: Az előzetes elvárásoknak megfelelően alakult a mérkőzés, bár az elején kissé beragadtunk, hamar rendeztük a sorokat és védekezésben sikerült föléjük nőnünk. Amikor a védekezésnek köszönhetően sikerült megfelelő ritmusba kerülnünk, a támadások is pontosabbak voltak.

Folytatás február 14-én a SMAFC otthonában.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!