Maszkabál az óvodákban


2014-02-06 19:29:55  | cikk: Babos Petra  | 


Maszkabál az óvodákban főképe
Ezekben a napokban tartják a város összes óvodájában a gyerekek egyik legvidámabb ünnepét, a farsangot. Ilyenkor minden kisgyermek jelmezt ölt magára, ki saját készítésűt, ki pedig kölcsönzőből szerzi be. Egy a lényeg, ezen a napon mindenki jól érzi magát, nevet és táncol. Hírportálunk a Huszár lakótelepi Óvodába látogatott, ahol hat csoport kicsinyeinek vidám farsangi felvonulásán vehettünk részt.
Orbán Judit óvodavezető érdeklődésünkre elmondta, a gyerekek már napok óta lázasan készültek a mai napra, kicsinosították csoportszobáikat, jelmezeket választottak.
- A délelőtt során a Mackó csoport apróságai sütievő, szörpivó, lufifújó versenyen, valamint székfoglalón vehettek részt, majd táncoltak, énekeltek. Az idei évben a lányok körében a legnépszerűbb jelmez a királynő és a tündér volt, a fiúk inkább kalóznak, tűzoltónak és Batman-nek öltöztek. Különleges maskara volt a hóember és a rocksztár is.
A jó hangulatú program a déli órákban közös felvonulással zárult, ahol a gyerekek megtekinthették egymás maskaráit is, valamint együtt táncolhattak a tornaszobában.
A farsangi időszak az óvodában február végén zárul kiszebáb-égetéssel.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!