Zséda plüssmackóval lepte meg egykori óvodáját


2014-02-06 12:37:02  | cikk: mo  | 


Zséda plüssmackóval lepte meg egykori óvodáját  főképe
Különleges ajándékot kaptak a Szent Anna Katolikus Óvoda kisgyermekei ma délelőtt. A kicsiket Zsédenyi Adrienn személyesen lepte meg egy számára nagyon kedves mackóval, melyet egyik koncertjén egy rajongójától kapott ajándékba. A „Fogadj örökbe egy macit!” elnevezésű jótékonysági akció keretében Zséda is árverésre bocsátotta maciját, melyért egy gárdonyi cég ajánlotta a legmagasabb összeget. A vállalkozás vezetősége úgy döntött, kerüljön a mackó a legjobb helyre, abba az óvodába, ahová egykor Zséda járt. Az adományozási ünnepséget ma délelőtt tartották a Zimmermann utcai Szent Anna Római Katolikus Óvodában.

Veisz Endréné óvodavezető köszöntője után Zséda mesélt a gyermekeknek arról, óvodás gyermekként hogy érezte magát az intézményben. Az énekesnő elmondta, kristálytisztán emlékszik vissza a több mint 30 éve történtekre. Furcsa és jó érzés megélni ezt az időutazást, - véli Zséda, hiszen mondhatnánk akár azt is, hogy innen indult a karrierje. A Zimmermann utcai óvoda színpadán történtek az első szárnypróbálgatások, persze csak gyermekdalokkal, körjátékokkal. Zséda érdeklődésünkre elmondta azt is, szeretetteljes időszaknak élte meg az óvodában töltött éveket, s az itt megtapasztalt érzelmi biztonságot igyekszik megadni kisfiának is.

Nemcsak a kismackót, hanem számos gyermekjátékot és pénzadományt is kaptak a Szent Anna ovisok ma délelőtt, hiszen Horváth Győző, az aukción nyertes cég képviselője olyan ajándékokat is hozott a gyermekeknek, melyeket a tordasi Értelmi Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthonának ellátottai készítettek. Horváth Győző úgy fogalmazott, az adományok emlékeztessenek mindenkit arra, hogy ezeket a játékokat olyan személyek készítették, akik sajnos nem egészségesek.
A cég képviselője elárulta azt is, számára is nagyon különleges a mai alkalom, hiszen izgalmas a találkozás Zsédával. Horváth Győző ugyanis elmesélte, kedvesével szinte állandóan a művésznő egyik dalát hallgatják, a Mindhalálig mellettem címűt – osztotta meg érzéseit az adományozó vállalkozás képviselője.

Veisz Endréné a gyermekek nevében is köszönetét fejezte ki a sok-sok ajándékért, és különösen azért a mackóért, amelynek önzetlen felajánlásával ez a plüssállat nemcsak egy játékszer lesz, hanem egy jelkép. Jelképe a figyelmességnek, a segítőkészségnek, a jótékonykodásnak, az önzetlenségnek, az örömszerzésnek, az adakozásnak és az összetartozásnak – hangsúlyozta az óvodavezető.

A ceremónia természetesen nem múlhatott el éneklés nélkül. Zséda a Micimackót énekelte a gyermekekkel közösen, azt a dalt, amelyet itteni óvónénije tanított neki. A rendezvényen aztán a gyermekek is meglepték az énekesnőt egy macis dallal.

Az ünnepélyes ceremónián részt vettek az Értelmi Fogyatékosok és Pszichiátriai Betegek Otthonának képviselői, Zséda egykori óvónője, Kafinger Béláné, dr. Mail József apát-plébános és Salgó Ferenc kanonok-plébános.

Zséda elárulta azt is, a délután folyamán ellátogat a Fő téri korcsolyapályára is, hiszen nagy örömmel tölti el, hogy szülővárosa így épül és szépül, s hogy lassan helyére kerülnek a dolgok. Egyébként gyakran jön haza Pápára, hiszen – mint mondta – kisfia imád itt lenni, különösen kedves időtöltés számára, ha nagypapájával sétálhat a Bakony erdeiben – derült ki a programon.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!