Legyőzte a Sopront a Lombard, Sekour és Arsic is marad


2014-02-05 17:03:25  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Legyőzte a Sopront a Lombard, Sekour és Arsic is marad főképe
100 néző előtt az NB II-es bajnokságban szereplő Sopron ellen lejátszotta ötödik felkészülési mérkőzését is a Lombard Pápa. Tóth Bálint együttese ezidáig veretlennek mondhatta magát, mérlegük két győzelem (Ferencváros II., ZTE) és két döntetlen (Spartak Trnava, Budapest Honvéd) volt. A műfüves pályán a hazaiak a Szűcs – Tóth G., Csizmadia, Struhar, Présinger – Horváth R., Tajthy, Sekour, Eszlátyi – Király, Kenesei összeállításban kezdtek. Jó hír a szurkolóknak, hogy - ahogy a kezdő 11 is mutatja - a klub vezetőségének Georges Griffiths után sikerült megegyeznie Youssef Sekourral, így a francia-marokkói középpályást is tavasszal a Lombard mezében láthatjuk. A soproniaknál három ismerős névvel is találkozhattunk, ugyanis korábban Szabó Zsolt, Heffler Norbert és Varga Gábor is a Lombard Pápa csapatát erősítette, Supka Attila a Halasi – Czár, Sifter, Baranyai, Pados – Horváth – Deme, Varga, Szabó, Heffler – Erdélyi kezdőnek szavazott bizalmat. A 18. percig kellett várni az első gólszerzési lehetőségre, ekkor Csizmadia, Sekour, Király volt a labda útja, végül Sekour próbálkozhatott, ám pont Halasi kapust lőtte telibe. A 28. percben megszerezte a vezetést a Lombard, Kenesei szöglete egy rövid felszabadítás után Király elé került, aki egy igazítás után okosan a hálóba lőtt, a vendég kapus sokat nem láthatott a lövésből 1-0. Sokáig nem örülhettek a kilátogatók, ugyanis egy perccel később egyenlített a Sopron, Horváth egy jobb oldali szabadrúgást kezelt le a tizenhatoson belül, majd fordulásból a jobb alsóba lőtt 1-1. A lefújás előtti másodpercekben ismét előnybe kerültek a pápaiak, Kenesei szabadrúgása két vendég védőn is megpattant, így került Csizmadia elé, akinek közelről már nem volt nehéz dolga 2-1. Félidőben csak Horváth Richárd és Eszlátyi István maradt a kezdőből a pályán, lehetőséget kapott Markek, Nagy Sándor, Jagodics, Elvis Louse, Nagy Tamás, Kulcsár, Acassou Dias és Szabó Ottó. A játékrész derekán Nagy Sándor jobb oldali beadását Nagy Tamás fejelte a kapu bal oldalába, ezzel már két góllal vezettek a vendéglátók 3-1. A 3-2-es végeredmény tíz perccel a lefújás előtt alakult ki, Acassou eladott labdáját Faggyas ívelte át a hosszún érkező Balázs Richárdnak, aki közelről a hálóba bombázott.

Tóth Bálint: A hozzáállás, az akarat és az, hogy három gólt rúgtunk pozitívum, technikailag azonban még sok minden nincs rendben, a bekapott két gól sem örömteli. Ez a hét a felkészülés legkeményebb hete, a játékosok rendesen kaptak terhelést. A felkészülés kezdetéhez képest jobb a helyzet, bízom benne, hogy a visszatérő játékosok megfelelő állapotban vannak, és mindenki bevethető lesz.

A pápaiak vezetőedzője a próbajátékosokról úgy nyilatkozott, az Újpest 21 éves támadója Horváth Richárd - aki az őszi idényben két élvonalbeli mérkőzésen kapott szerepet, a Ligakupában pedig öt találkozón egy gólt szerzett - még a szombati találkozón lehetőséget kap a bizonyításra. Elvis Louse és Acassou Dias is igyekezett meggyőzni a vezetőséget, róluk Tóth Bálint azt mondta, köszöni szépen, de nem tart rájuk igényt. Mint megtudtuk, Griffiths csütörtökön érkezik, a Törökországból visszatérő Lazar Arsic már Pápán van, és amennyiben sikerül Rodenbücher István próbajátéka az MTK-nál, elképzelhető, hogy a kék-fehéreknél kölcsönben szereplő ferencvárosi Batik Bencét meg tudják szerezni. Tóth Bálint hozzátette, a későbbiekben még egy Finnországban játszó holland játékos is csatlakozik a kerethez.

Lombard Pápa – Soproni VSE-GYESEV 3-2 (2-1) Gsz.: Király, Csizmadia, Nagy T. ill. Horváth A., Balázs

Lombard Pápa: 1. félidő: Szűcs – Tóth G., Csizmadia, Struhar, Présinger – Horváth R., Tajthy, Sekour, Eszlátyi – Király, Kenesei 2. félidő: Markek – Nagy S., Jagodics, Louse, Németh M. – Nagy T. – Horváth R., Kulcsár, Acassou, Szabó O. - Eszlátyi

Sopron: Halasi – Pados, Baranyai N., Sifter, Czár – Deme, Horváth A., Varga G. – Szabó L., Erdélyi, Heffler N. 2. félidő: Heinrich – Maráczi, Baranyai N., Sifter, Pados (Fazakas) – Nyilasi B., Horváth A. (Fazekas N.), Deme – Faggyas, Szabó Zs., Balázs R.

A csapat február 8-án Vágsellyén a Duslo Sala-val találkozik.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!