Torna: Hernádi Tamásra emlékeztek


2014-02-05 12:15:25  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Torna: Hernádi Tamásra emlékeztek főképe
Hernádi Tamás évtizedeken keresztül tevékenykedett Veszprém megye és Pápa város sportjáért. 1978 és 2008 között a város általános sportjának irányítója volt, mint sportfelügyelő és sportszervező, személyéhez fűződik a Pápa és Környéke Sportigazgatási és Sportszervezési Társulás kezdeményezése és létrehozása. 2008-ban nyugdíjba vonulását követően is aktív szerepet vállalt különböző sportesemények szervezésében és lebonyolításában, 2008-ban Pro Publico kitüntetésben részesült, 2010-ben pedig a Tüskés Endre díjjal jutalmazták. 2012. október 2-án 65 éves korában hunyt el. Munkásságának tiszteletére az elmúlt héten a Veszprém megyei lány torna diákolimpia döntő a "Hernádi Tamás Emlékverseny" elnevezést kapta, melynek a Simonyi Zsigmond Ének-Zenei és Testnevelési Általános Iskola adott otthont. Városunkat a Munkácsy Mihály Általános Iskola és az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola képviselte. A II. korcsoportosoknál a Farkas Jázmin, Baboth Barbara, Piriti Rebeka, Farkas Roxána, Molnár Tamara, Ernhofer Dorina összetételű Munkácsy csapat bronzérmet szerzett, a III-IV korcsoportosoknál szintén sikerült egy harmadik helyet szerezni, a csapat tagjai Tompa Anett, Tibold Eszter, Juhász Réka, Major Ivett, Kálmán Kitti és Szalai Réka volt. A Munkácsy - mint a legeredményesebb pápai csapat - a bronzérmek mellett a Hernádi család jóvoltából egy kupát is átvehetett. Az Erkel a II. korcsoportosoknál a hatodik lett (Eisenbeck Dézi, Németh Panna, Sass Réka, Ruisch Enikő, Lőrinc Zsófia, Edvy Barbara), a III-IV. korcsoportosok mezőnyében az Erdélyi Felícia, Erdélyi Nóra, Erdős Hajnalka, Németh Dóra, Orbán Bianka, Szűcs Ildikó csapat az ötödik helyen zárt.
A területi döntőt március 1-én Pécsen rendezik.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!