A Hókirálynőt állította színpadra a Pegazus


2014-01-31 14:27:45  | cikk: mo  | 


A Hókirálynőt állította színpadra a Pegazus főképe
Mozgalmas hetekkel, feszes munkatempóval kezdte az évet a Pegazus Színház. Épphogy csak befejeződtek a Békakirály kamaraelőadásai, már el is indult az újabb bérletes előadások sora Andersen Hókirálynőjének színpadra állításával. Végh Zsolt, a Pegazus Színház igazgatója elmondta, sok energiát fordítottak a darabra, rengeteget foglalkoztak vele, hiszen Andersen cselekményszövését színpadra vinni nem egyszerű feladat. A színház vezetője azonban hozzátette, már túl vannak néhány bemutatón, és a közönség igencsak jól fogadta az elkészült színdarabot.

Végh Zsolt úgy fogalmazott, most nyúltak először Andersen-meséhez, melyekről köztudott, hogy a gyerekek ismerik a történeteket, de hogy kedvelik-e, az már más kérdés. Andersen meseszövése majdhogynem inkább felnőtteknek való, mondanivalója minden esetben rendkívül mély és a szóhasználat sem egyszerű – tette hozzá a színész-igazgató.
- A Hókirálynővel kapcsolatban is végeztünk kutatásokat, többeket megkérdeztünk, mi a véleményük a meséről. Felcsillantak a szemek: „Hű, azt szeretjük”, aztán amikor megkérdeztük, hogy miről szól, akkor már nem tudtak pontos választ adni. Sarkadi-Nagy László, a darab rendezője, tervezője ezért úgy döntött, hogy mindenképpen anderseni tartalmat adó, de a gyermekek számára könnyebben emészthető mesét állítsunk színpadra. Ezért gondolta úgy, hogy a Hókirálynő bűvkörébe került Kay megkeresésére indult Gerdát átvezeti az évszakokon – foglalta össze Végh Zsolt.

Bármilyen csábítóak is az évszakok, Gerda mindig továbbmegy, így bontakozik ki a mese mondanivalója, mely elsősorban a hűségről, a barátságról és a soha el nem múló szeretetről szól.

A színházigazgató beszélt a holnapi farsangi programról is, mely délelőtt 10 órakor a Hókirálynővel kezdődik a Pegazus Színház épületében, és természetesen lesz maszkabál, kézműves játszóház, farsangi négypróba és egy kis módszertani játék is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!