Az MSZP kilép az érettségi előkészítő tanfolyam szervezéséből


2014-01-30 18:04:19  | cikk: mo  | 


Az MSZP kilép az érettségi előkészítő tanfolyam szervezéséből  főképe
Egy korábbi sajtótájékoztatón jelentette be Grőber Attila, az MSZP helyi elnöke, hogy pártjuk és a Pápa-holnap.hu internetes portál érettségi előkészítő tanfolyamot indít. A felkészítő tanfolyam ötlete nem új, a kilencvenes években bevált gyakorlat volt – hangzott el a mai sajtótájékoztatón. Grőber Attila most azonban bejelentette: a szocialista párt teljes mértékben kilép az előkészítő tanfolyam szervezéséből, így a kezdeményezést kizárólag a Pápa-holnap.hu szerkesztősége viszi tovább.

A helyi elnök a párt kilépését a napokban tapasztalt negatív véleményekkel indokolta.
- Mi jó szándékkal segíteni akarunk. Egy pártnak ez feladata. De az elmúlt napokban olyan információk jutottak el hozzám, hogy amit tettem, a tanári létemmel nem összeegyeztethető, lévén, hogy összemosódik a tanárságom és a politikai tevékenységem. Ez pedig - esetleg - rossz fényt vethet az iskolára, amelyben tanítok – idézte a hozzá érkezett véleményeket a politikus, majd megjegyezte, a tanfolyammal kapcsolatban egyetlen iskola vagy segítő pedagógus neve nem hangzott el.
Grőber Attila elmondta, az MSZP helyi szervezete nevében jelentette be a kezdeményezést és úgy véli, ez egy helyes dolog.
- Ha én bárminek az akadálya vagyok, vagy bármikor bárki azt gondolja rólam, hogy rossz fényt vethetek az iskolámra, akkor aludjon nyugodtan. Én nem akarok sem rossz fényt vetni, sem akadály lenni. Ezért az MSZP helyi szervezete az érettségi felkészítő tanfolyam minden nemű szervezéséből, lebonyolításából kilép – szögezte le a helyi elnök.

Grőber Attila hozzáfűzte azt is, sem eddig, és ezt követően sem fog szervezőmunkát végezni a tanfolyammal kapcsolatban. Elmondta azt is, a honlap szerkesztősége folytatja a munkát, sőt felvették a kapcsolatot egy civil szervezettel, amely hatékonyan segíti tevékenységüket.
A párt helyi elnöke szólt arról is, amikor bejelentette az érettségi előkészítő elindulását, arra számított, hogy több szervezet is a kezdeményezés mellé áll, melyek esetleg más tantárgyakból vállalják a tanfolyam lebonyolítását.
- Végül hozzátenném azt is, ami rám igaz, az legyen igaz mindenkire, aki a köz feladataiban dolgozik. Magunk szemében a gerendát is észre kell vennünk, másokéban pedig legfeljebb csak a szálkát. És nem pedig fordítva, ahogy ebben az ügyben történt – emelte ki a szocialista párt helyi elnöke.

A sajtótájékoztatón a politikus felhívta a figyelmet a szombati rendezvényre, melynek alkalmával emlékeznek a köztársaság kikiáltásának napjára és az államforma eszméire. A február elsejei rendezvény egyben egy politikai gyűlés is lesz, hiszen ekkor mutatják be az ellenzéki összefogás közös országgyűlési jelöltjét, Gőgös Zoltánt. A programot szombaton 10 órakor a Kossuth-szobornál tartják.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!