Komplex szervezetfejlesztés a Pápai Városi Óvodákban


2014-01-30 11:06:47  | cikk: mo  | 


Komplex szervezetfejlesztés a Pápai Városi Óvodákban  főképe
Az „Óvodafejlesztés Pápa Város Önkormányzata Pápai Városi Óvodák intézményében” elnevezésű pályázat keretében számos rendezvény, konferencia és fórum valósul meg. A projekt részét képezi a Pápai Városi Óvodák intézményrendszerének egészére vonatkozó szervezetfejlesztési elem. Ehhez kapcsolódóan több alkalommal tartottak tanácskozást a tagóvodák vezetői és az intézmények minőségirányítási szakemberei. Csákvári Judit azt hangsúlyozta, rendkívül fontos, hogy egy intézmény mind a szülők, mind a fenntartó, mind pedig az ott dolgozók megelégedése mellett működhessen. Ennek hátterében pedig az eredményes és hatékony munkavégzés áll.
- A szervezetfejlesztés rendkívül komplex folyamat. Nemcsak abban foglalunk állást, hogy milyen legyen maga az intézmény, hanem abban is, hogy miként tudjuk a gyermekek fejlődését segíteni, mindehhez milyen új módszereket, eszközöket használunk, s a meglévő eszközeinket miként tudjuk továbbfejleszteni. Mindezt dokumentálni is kell, éppen ezért örülök annak, hogy külső szakértő segíti munkánkat – fogalmazott a Pápai Városi Óvodák intézményvezetője.

A szervezetfejlesztés tartalmazza – egyebek mellett – a komplex állapotfelmérést, valamint a gyermekek személyiségfejlődésének nyomon követését szolgáló módszerek megismerését, alkalmazását és továbbfejlesztését, az oktatási-nevelési intézmények közötti új horizontális kapcsolatok kiépítését, ápolását, de ami talán a leghangsúlyosabb elem, az óvoda-iskola átmenetet támogató diagnosztikai módszerek kidolgozását. Csákvári Judit elmondta, bár tagintézményeikben a kollégák nagyon sokat tesznek azért, hogy ez az átmenet zökkenőmentesen, stresszmentesen menjen végbe, még mindig vannak rejtett tartalékok. Olyan megoldási lehetőségek, amelyek még jobban segítik a folyamatot. 
- Beszélgetünk arról is, hogy ezen kívül még milyen lépéseket tudunk megtenni azért, hogy még szorosabb kapcsolatunk legyen az iskolával. Hiszen mi ezáltal tudjuk segíteni, megnyugtatni és felkészíteni a szülőket, hogy valóban úgy fog bemenni a gyermek az első osztály első napjára, hogy örömmel, vidáman fogadja az ott ráháruló feladatokat – tette hozzá az intézményvezető.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!