Európa bajnoki bronzzal bővült Mihályfi Ákos éremgyűjteménye


2014-01-30 10:11:17  | cikk: Haraszti Gábor  | 


Európa bajnoki bronzzal bővült Mihályfi Ákos éremgyűjteménye főképe
A Nemzetközi Brazil Jiu Jitsu Szövetség (IBJJF) szervezésében január 23. és 26. között idén is a portugáliai Lisszabon városa adott otthont a nyílt brazil jiu jitsu Európa bajnokságnak. Magyarországot számos sportoló képviselte a kontinensviadalon, köztük volt a Ronin HSE versenyzője Mihályfi Ákos is, aki 2013 novemberében Magyarország első brazil jiu-jitsu érmét szerezte az Egyesült Államokban rendezett világbajnokságon. Ákos a világeseményen térdsérülést szenvedett, így a két verseny között elkerülhetetlen volt a műtét. A beavatkozás sajnos nemcsak a sportember felkészülését, hanem versenyét is befolyásolta.
- Sajnos kevés idő telt el a műtét és a verseny között, így nem tudtam 100 százalékos teljesítményt nyújtani. A kontinensviadal harmadik napján a kék öv (master 3) 100+ kilógramm kategóriában léptem tatamira. A csoportomban négy versenyző volt, ’A’ és ’B’ csoportból indult a küzdelem. Az első meccsemen egy belga fiatalembertől meglepetésemre 3:2 arányban pontozással kikaptam, szoros volt a küzdelem, igazából az utolsó 30 másodpercben fordult meg az állás. Laikusokkal és szakemberekkel visszanéztük a mérkőzést, melyen határozottan látszik egy hárompontos technika, amit a bíró sajnos nem vett észre, ezt szem előtt tartva úgy érzem, megérdemeltem volna a győzelmet. Nagyon el voltam keseredve, de nem tudtam mit tenni, ez volt megírva, igyekszem a dolog pozitív oldalát nézni, ez a „kudarc” ad nekem erőt a továbbiakban. Szeretnék köszönetet mondani a támogatóimnak, Takács Gyulának, Kovács Lászlónak, Pátkai Lászlónak, Vancsák Péternek, Klausz Lászlónak, Mavizer Richárdnak, valamint a tanításért Max Carvalho-nak, Molnár Gábornak, Csámpár Jánosnak és a Gracie Barra Hungary családjának.
Ákos úgy nyilatkozott, szeretne magának, a sporttársaknak és támogatóinak is bizonyítani, épp ezért márciusban el szeretne indulni a München Openen, ezt követően a Róma Openen, majd a nyári edzőtábor után a Hungarian Openen egyaránt.

A kategória végeredménye:
1. Reda Deroueche – CheckMat (Belgium)
2. Charles Lawrence Kurz - Roger Gracie Academy (Nagy-Britannia)
3. Mihályfi Ákos - Gracie Barra (Magyarország)
3. Thrasyvoulos Ladopoulos - Renzo Gracie International (Görögország)

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!