Ovisok a Városházán


2014-01-29 21:34:06  | cikk: HuHa  | 


Ovisok a Városházán főképe
A Szivárvány Óvoda Narancs csoportja tett látogatást ma délelőtt a Városházán. A kicsik óvónőikkel, Méregh Károlynéval és Pusztainé Becskereki Virággal a „Foglalkozások hete” elnevezésű program keretében kirándultak a városközpontba, hogy megnézzék, hol dolgoznak a város vezetői és milyen tevékenységeket végeznek a hivatal munkatársai. A gyerekek megnézték az anyakönyvi hivatalt, ahol az anyakönyvvezető szalagját is feltehették, jártak az okmányirodában – ott jogosítványt vettek át -, de megnézték a polgármester irodáját is, betekintettek a vendégkönyvbe, végigjárták az épületet, az ülésteremben pedig a képviselők helyét elfoglalva megismerkedtek a szavazógéppel, sőt meg is szavaztak maguknak egy új magnót. A kicsiket Unger Tamás fogadta és kísérte végig városházi látogatásukon. Az alpolgármester megmutatta irodáját, a gyerekek nyakukba akaszthatták a borrendi nyakláncot és érdeklődéssel hallgatták az elmondottakat, amiben Unger Tamás a képviselők munkájáról és a hivatal dolgozóinak feladatairól mesélt. Mint mondta, először fogadott ilyen fiatal vendégeket, de nagyon tetszik neki az óvoda kezdeményezése.
-Amikor polgármester úrral megválasztottak bennünket, minden oktatási intézménybe ellátogattunk és elmondtuk, nyitottak vagyunk minden kezdeményezésre, amikor pedig ide az új épületbe költöztünk, hangsúlyoztuk, hogy a Városháza nyitott mindenki előtt. Ennek számos más megnyilvánulása is van, hiszen részben közösségi házként is működik az épület és több terét rendelkezésre bocsátjuk a különböző közösségeknek. Azt, pedig, hogy az ovisok ellátogattak ide, kiváló ötletnek tartom, hiszen egy olyan közeggel ismerkednek meg, ami számukra, sőt talán még szüleik számára is kicsit misztikusnak tűnhet.
Az alpolgármester hozzátette, örömmel mutatta be az épületet és az itt folyó munkát a kicsiknek, ők pedig nagy érdeklődéssel vettek részt a programon. Unger Tamás apró ajándékkal is kedveskedett a csoportnak és a gyerekek is hoztak ajándékot, saját készítésű, fonallal bevont papírsállal, sapkával és egy pár korcsolyával köszöntötték vendéglátójukat.
-A gyerekeknek óriási élmény, hogy a valóságban is megismerkedhetnek a különböző szakmákkal, kezükbe vehetik a szerszámokat, bejuthatnak olyan helyiségekbe, ahová egyébként nem. Az óvodában aztán feldolgozzák a látottakat, élményrajzokat és újságkivágásokat készítenek – mesélte Pusztainé Becskereki Virág óvodapedagógus. A kéthetes program keretében az ovisok számos foglalkozással ismerkednek meg élőben – tudtuk meg. Voltak már a mentőknél, a rendőrségen, jártak gyógyszertárban, cipésznél és megnézték a benzinkutasok és a gumisok munkáját is, a program folytatásában pedig ellátogatnak majd a kórház szakrendelőjébe.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!