PVCNÖ: Együttműködési megállapodást írtak alá


2014-01-29 17:07:46  | cikk: mo  | 


PVCNÖ: Együttműködési megállapodást írtak alá főképe
Megtartotta soron következő ülését a Pápa Városi Cigány Nemzetiségi Önkormányzat (PVCNÖ). A Kozák János vezette ülésen a képviselők egyhangúlag elfogadták a Pápa Város Önkormányzata és a PVCNÖ között létrejött együttműködési megállapodást, melynek módosítására a jogszabályi környezet megváltozása miatt volt szükség.

A testület tagjai módosították a nemzetiségi önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló határozatot. Az ülésen elhangzott, a PVCNÖ tavalyi költségvetésének főösszege 539.732 forint. A határozat elfogadását követően a képviselők döntöttek a 2014. évi költségvetésről is. A működési támogatás összegét a mai nappal hozta nyilvánosságra az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A hivatalos értesítőben szerepel, hogy 2014-től a települési nemzetiségi önkormányzat esetében a működési költségvetési támogatás mértékét a legutolsó népszámlálásnak az adott nemzetiséghez tartozásra vonatkozó kérdéseire nyújtott adatszolgáltatás nemzetiségenként összesített adatai alapján állapítják meg. Ennek értelmében a PVCNÖ 270.710 forint költségvetési támogatást tudhat magáénak, ezen kívül a cigány kulturális est megszervezésére benyújtott sikeres pályázat nyomán 180 ezer forinttal gazdagodott költségvetésük. A 2014-re áthozott pénzmaradvánnyal együtt így a nemzetiségi önkormányzat összesen 771.205 forintból gazdálkodhat.

A PVCNÖ az ülésen együttműködési megállapodást kötött az Alkohol-Drogsegély Ambulancia Egyesülettel, melynek keretében célul tűzték ki a szenvedélybetegségben érintettek felkutatását, szűrések végzését, az egyesület és a pápai addiktológiai ellátás minél szélesebb körben történő bemutatását, megismertetését, tájékoztató fórumok szervezését mind a felnőtt, mind pedig a gyermekkorosztály számára. A megállapodást Kozák János, a PVCNÖ elnöke és Szabóné dr. Virányi Judit, az Alkohol-Drogsegély Ambulancia Egyesület elnöke írták alá.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!