Havazás: A Városgondnokság megkezdte a síkosságmentesítést


2014-01-29 07:33:24  | cikk: mo  | 


Havazás: A Városgondnokság megkezdte a síkosságmentesítést főképe
A két, nemcsak hó-, de többnyire csapadékmentes téli hónap után talán kevesebben fanyalognak most, hogy végre megérkezett az igazi havazás. Ma reggelre szinte az egész országot vékony hólepel borítja. A meteorológiai előrejelzések szerint ma még marad a hideg téli idő, és térségünkben is számítani kell további hószállingózásra, havazásra. A meteorológusok szerint holnaptól dél-délnyugat felől enyhülni kezd az időjárás, így a havazást jobbára folyékony halmazállapotú csapadék, havas eső, helyenként ónos eső váltja fel.

A Városgondnokság munkatársai szinte teljes létszámmal dolgoznak a város kezelésébe tartozó úthálózat síkosságmentesítésén. A 101 kilométernyi közút- és a 15 kilométernyi kerékpárúthálózat sózását három gépjármű folyamatosan hajtja végre. A hajnali óráktól megkezdték a buszmegállók, gyalogátkelőhelyek és a belváros síkosságmentesítését is – adott tájékoztatást Buics Lajos. A Városgondnokság kommunális csoportvezetője érdeklődésünkre elmondta, az ónos esőt talán a legnehezebb kezelni, de a brigádok folyamatosan sózzák az utakat, így az esetleges enyhülés következtében érkező ónos eső már a sózott útburkolatokkal találkozik.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. útinform szolgálatának reggeli összesítése szerint változó intenzitással havazik a Dunántúlon, az Alföld déli megyéiben valamint Pest, Jász-Nagykun-Szolnok és Heves megye déli részén. A fő- és az alsóbbrendű utak burkolata a havazással érintett területeken latyakos, hókásás, néhol havas, de a téli viszonyoknak megfelelően járható.
A társaság 93 üzemmérnökségén továbbra is 12 órás váltott műszakokban, 0-24 órában látják el a szükséges hóeltakarítási és síkosságmentesítési munkákat, ugyanakkor továbbra is arra kérik a közlekedőket, hogy fokozott óvatossággal vezessenek, utazás előtt pedig minden esetben tájékozódjanak az aktuális útviszonyokról. Az útinform szolgálat munkatársai a közösségi oldalak hivatalos oldalain továbbra is folyamatosan osztanak meg útállapotokról szóló összesítéseket, emellett a rendkívüli közlekedési eseményekről (balesetek, lezárások stb.) a www.utinform.hu weboldalon is informálódhatnak a közlekedők, a diszpécserek elérhetőségeit pedig szintén ezen az oldalon érhetik el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!