Lezajlott a Varga Tamás matekverseny második fordulója


2014-01-28 18:36:46  | cikk: mo  | 


Lezajlott a Varga Tamás matekverseny második fordulója főképe
Harmadik éve biztosít helyszínt a Varga Tamás Matematika Versenynek a Türr István Gimnázium. Az intézmény nagy megtiszteltetésnek érzi, hogy e rangos, az országos megmérettetések sorában előkelő helyen álló versenyt megrendezheti. Nagy Réka elmondta, büszkék arra is, hogy minden évben indíthatnak tanulót ezen az igencsak nehéz matematika versenyen. A matematika munkaközösség vezetője hozzátette, iskolájuk a Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány szervezésében megvalósuló vetélkedő második fordulójának ad otthont minden évben. Az idei esztendőben nyolc hetedik és nyolcadik osztályos diák mérte össze matektudását. Érkeztek tanulók a Munkácsy Mihály Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskolából, a Weöres Sándor Általános Iskolából, a Református Kollégium Gimnáziuma és Művészeti Szakközépiskolájából és a Türrből is. Az egyéni versenyek tekintetében ez a legjelentősebb megmérettetése az adott korosztálynak – fogalmazott a pedagógus.

A Varga Tamás országos matekverseny nemcsak azért nehezebb megmérettetés, mert a feladatok összetettebbek és a diákok csak fejben, valamint írásban számolhatnak, hanem azért is, mert a vetélkedőn szereplő szöveges példák rendszerint komoly felkészülést igényelnek. Nagy Réka elmondta, a szöveges feladatok természetesen kapcsolódnak a tananyaghoz, de délutáni foglalkozások keretében is készülnek a tanulók e rangos megmérettetésre. Aki a második fordulón jól teljesít, továbbjuthat az országos döntőbe. A feladatlapokat központi szempontrendszer szerint javítják, így az eredmények a későbbiekben várhatók.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!