Varga György nyugalmazott esperes volt a GYFGK vendége


2014-01-28 07:30:30  | cikk: Babos Petra  | 


Varga György nyugalmazott esperes volt a GYFGK vendége főképe
Tegnap este tartotta idei első összejövetelét a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör, melynek ezúttal Varga György nyugalmazott lelkipásztor volt a vendége.
Az egybegyűlteket Borbély Lajos, a Gyurátz Ferenc Gondolkodó Kör vezetője köszöntötte, majd Polgárdi Sándor esperes mondott nyitóimádságot.
Előadása során Varga György beszélt lelkészi hivatásáról, szolgálatairól.
A nyugalmazott esperes egy igével kezdte előadását, ami egész életén végigkísérte miszerint: „Kegyelemből tartottatok meg hit által és ez nem tőletek van, hanem Isten ajándéka.”
- Isten ajándéka, hogy teológiára mentem, Isten ajándéka, hogy a papi szolgálatot választottam, valamint Isten ajándéka minden gyülekezet, amiben szolgálhattam. Ezt jelenti az ige is, hiszen minden Isten ajándéka.
Varga Györgytől megtudtuk, hogy eredetileg katona akart lenni a levente mozgalomban.
- Vallásos családban nevelkedtem. A mozgalom nagyon érdekelt engem, tanfolyamokra jártam, elvégeztem a raj-, majd a szakaszparancsnoki tanfolyamot is. A középiskola elvégzése után jelentkeztem a katonai pályára, ahonnan elutasítottak. Kicsit csüggedtem, de utólag értettem meg, hogy Isten ezt így akarta akkor. A csurgói református gimnáziumban 11. osztályban ifjúsági találkozókon vettünk részt, s engem ott érintett meg az Isten, az evangélium, mondhatni más szóval Jézus Krisztus megragadta a Vargát. Ezért hálát adok, örülök, hogy ezen a pályán mentem tovább, hiszen a teológiára jelentkeztem a későbbiekben - mesélte mosolyogva.
1952 júliusában 24. születésnapján szentelték lelkésszé, majd Pápára került. Itt egy évig segédlelkész volt. 1953 és 1986 között lelkipásztor Bakonyszombathelyen, 1986-tól 1998-ig esperes-lelkész Pápán.
A nyugalmazott lelkész nevéhez fűződik városunkban az Egyetemes imahét is, mivel ő vezette még 1987-ben, s amely azóta is kiválóan működik.
A nyugalmazott esperes harmonikus házasságban él feleségével, Ágotával, aki kántor volt. Két gyermekük, három unokájuk és négy dédunokájuk van. Életüket Jézus Krisztus határozta meg, ő segítette őket az úton.
Varga György jelenleg 86 éves, de továbbra is aktívan tölti mindennapjait. Minden héten bejár a kórházba a betegekhez és az idősek otthonába is, ahol támogatja a rászorulókat.


Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!