Megkezdődött a báli szezon


2010-02-07 16:35:33  | cikk: Babos Petra  | fotó: Babos Petra  | 


Megkezdődött a báli szezon főképe
Vízkereszt után kezdődik és Húsvét előtt negyven nappal ér véget a farsang, vagy ma használatos kifejezéssel: a báli szezon. Február 6-án két intézmény tartotta hagyományos szülők-nevelők bálját. A Pápai Gazdasági Szakképző Iskola Tagintézménye és a Római Katolikus Általános Iskola vendégei mulathattak tegnap. Nem véletlen, hogy pont az év leghidegebb, legszürkébb napjaira időzítették őseink a mulatozásokat, amikor a leginkább szükségük van az embereknek arra, hogy elkerüljék az úgynevezett téli depressziót. És persze azt se feledjük, hogy ilyenkor van rá idő is, hiszen nincsenek sürgős mezőgazdasági munkák. A mulatságba a legtöbben már kialakult asztaltársasággal érkeznek, elegánsan felöltözve. Annál is inkább, mert a legtöbb településen a bál kiemelkedő társasági eseményének számít. Ezért aztán igyekeznek a résztvevők megfelelni az elvárásoknak, mind viselkedésben, mind öltözködésben. A báli divat évek óta keveset változott, a férfiaknál a sötét öltöny, illetve a szmoking a leggyakoribb viselet. Nem csak a fehér ing dívik, az öltönyökhöz szívesen vesznek fel az urak sötétszürke inget, ezüstszürke nyakkendővel, ami nagyon elegáns.  A hölgyek még mindig előnyben részesítik a feketét, általában ezüst-, vagy aranyszínű díszítéssel, kiegészítőkkel. Színesebb báli ruhák is előfordulnak, a leggyakoribb a bordó és a kék, kedvelt még az ezüst- és aranyszínű is. Világos, élénk, netán pasztellszínű báli ruhák, mint a fehér, a piros, vagy a rózsaszín, elvétve fordulnak elő.

- Az est folyamán felléptek az iskola diákjai. A Pápai Gazdasági Szakképző Iskolában közel 200 fős társaság jött össze, ennek bevételét a könyvtár fejlesztésére és az ösztöndíjak kiosztására fordítják majd - mondta el Unger Tamás iskolaigazgató.

A báli szezon ezzel nem ért véget, hiszen több intézmény is rendez hasonló jellegű kikapcsolódási lehetőséget ebben az időszakban.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!