Második esély - Gálaműsor a gazdátlan állatok megsegítéséért


2014-01-26 08:55:50  | cikk: mo  | 


Második esély - Gálaműsor a gazdátlan állatok megsegítéséért főképe
Ekanem Bálint és a Speak Up, Király Mónika, Piller Károly és a Szanakusztik, Lengyel Andrea, a Black Bunny Rock and Roll Club, a Balance Hip-Hop Stúdió, a Sanogenesis Alapítvány táncosai, Orgona László és tanítványai, az Írisz Orientális Tánccsoport – csak néhány a „Második esély” jótékonysági gálaműsor fellépői közül. Az ismert művészeti csoportok, előadók és művészek örömmel álltak egy jó ügy mellé. A kulturális és zenei élet különböző területeiről jól ismert előadóktól és egyesületektől nem áll távol a jótékonykodás. Ezúttal a gazdátlan állatok megsegítésére fogtak össze Piller Károly, az est főszervezője vezetésével.

Az állatokkal való megfelelő bánásmódot ma már jogszabályok írják elő. Ennek ellenére rendkívül sok az elhagyott, kidobott, megkínzott, gazdátlanul kóborló kutya és macska. Szerencsére vannak önzetlen, pénzt, időt és energiát nem kímélő emberek, akik segítenek ezeknek a kis állatoknak. Ilyen emberek hozták létre a Második Esély Éllatmentő Csoportot. Céljuk pedig nem más, mint hogy védenceik tisztességes körülmények közé kerüljenek, meggyógyuljanak, ivartalanítva, chipelve várják, s találják meg új otthonukat. Ehhez azonban anyagi forrásokra van szükség. Éppen ezért szervezték meg most már második alkalommal a „Második esély” jótékonysági gálát, melynek teljes bevételét a Második Esély Állatmentő Csoport javára ajánlották fel.

Murai Lajosné elmondta, sok esetben beteg, sérült állatokon segítenek. Többnyire lakossági bejelentés útján értesülnek az elhagyott cicákról és kutyákról. Jelenleg 14 kutya és 17 macska várja új gazdáját az állatmentő csoport menhelyén. A Második Esély Állatmentő Csoport vezetője hozzátette, bár több támogatója is akad a csoportnak, a források mégis nagyon szűkösek. A befogadott állatok ellátása, gyógykezelése (orvosi ellenőrzés, oltások, ivartalanítás, chipelés, szállítás), felhizlalása állatonként csaknem 30 000 forintot tesz ki. Amíg egy állatot örökbe adható állapotba hoznak, rengeteg költséggel jár. Ezért minden segítségre és adományra számítanak.
Murai Lajosné megjegyezte azt is, nemrég egy chipleolvasó készüléket kaptak az egyik lelkes támogatójuktól, melynek rendkívül nagy hasznát veszik a mindennapokban. A csoport vezetője üdvözölte a kutyusok chippel történő ellátását, hiszen az utóbbi időben öt állatot azonosítottak be a módszerrel és juttattak vissza gazdáikhoz.
A Második Esély Állatmentő Csoport továbbra is várja a felajánlásokat és a befogadó, szerető gazdikat.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!