Gyermekfoglalkozások hétről-hétre a könyvtárban


2014-01-25 14:27:47  | cikk: mo  | 


Gyermekfoglalkozások hétről-hétre a könyvtárban főképe
Régi hagyományt élesztett újjá a Jókai Mór Városi Könyvtár, amelynek keretében szombatról szombatra különféle foglalkozásokra várják a családokat, gyermekeket. A hétvégi programokat már a könyvtár korábbi otthonában, a kastélyban is megtartották, néhány éve azonban szüneteltették a foglalkozásokat. A Balla Róbert téri épületben most újra adott a lehetőség, hogy különféle játékos foglalkozásokkal vonzzák be a gyerekeket a könyvtárba. Váminé Molnár Emma azt hangsúlyozta, ha a gyermekek minél korábban megismerkednek a könyvtárral és a könyvekkel, akkor nagy eséllyel válik belőlük könyvtárhasználó, olvasó felnőtt. A mai digitalizált világban pedig az sem utolsó szempont, hogy különféle kreatív és irodalmi játékokkal, foglalkozásokkal elszakítsuk őket a számítógépek mellől, és más szabadidős alternatívát mutassunk számukra – tette hozzá a gyermekkönyvtáros.

A foglalkozássorozat keretében hol kézműves játszóházzal, hol közösségfejlesztő játékokkal, hol pedig irodalmi foglalkozásokkal várják a kicsiket és persze a nagyobbakat is. A mai alkalom összetett volt a játékkínálat szempontjából, hiszen a foglalkozás rövid közösségépítő játékkal indult, majd előtérbe kerültek a klasszikus mesék, s ezek játékos feldolgozása, végül pedig kreatív játszóházban készíthettek könyvjelzőket a gyerekek. Váminé Molnár Emma elmondta, nagyon hasznosak ezek az alkalmak, hiszen elfelejtettük a közös játékot, elfelejtünk játszani, beszélgetni és olvasni. Ezek a foglalkozások rávezetik a gyerekeket minderre. És úgy tűnik sikerrel, hiszen mind a kicsik, mind a fiatalok aktívan részt vettek a programon.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!