„A szalag az összetartozást szimbolizálja”- Szalagavató a Petőfiben


2014-01-25 08:37:24  | cikk: Babos Petra  | 


„A szalag az összetartozást szimbolizálja”- Szalagavató a Petőfiben főképe
67 végzős diákra került fel tegnap este a diákévek közeledtét jelző piros-fehér szalag a Pápai Petőfi Sándor Gimnázium hagyományos szalagavató ünnepélyén. A maturnadusokat Speth Katalin, a 13. B osztályfőnöke köszöntötte.
- A szalag, amit ma feltűzünk, az összetartozást szimbolizálja. Azonban ez csak egy jelkép. Az igazi kapocs a szeretet, a barátság, a hűség, a tisztelet és a közös pont, az iskola, ahol mindenezek megszülettek. Szeressétek ezt az iskolát, mert a legszebb éveiteknek hű tanúja marad mindig, és őrzi legféltettebb titkaitokat is. A ma este az ünneplésé, de nem szabad elfelejtenetek, hogy ezekben a hónapokban életetek egyik legfontosabb fordulópontja előtt álltok. Bármennyire szívbemarkoló is, néhány hónap múlva szárnyat bontotok, és elrepültök. Bárhova is sodorjon benneteket a sors, kívánom, hogy minél több szeretetben, megértésben legyen részetek. Kívánom, hogy a tudás legyen a legfőbb segítőtök felnőtt életetekben, és azt, hogy iskolátokra és tanáraitokra is mindig sok szeretettel gondoljatok.
Végül Müller Péter soraival búcsúzott a diákoktól: „Elengedni valakit nem azt jelenti, hogy megszűnik a fájdalmad. Az elengedés nem azt jelenti, hogy az ember szíve kihűl. Nem azt jelenti, hogy elfelejtem örökre. Nem közönyt jelent. Az elengedés azt jelenti, hogy hagyom őt szabadon repülni, szállni, a maga útján…”
Az alkalmon a három végzős osztály közös összeállítással idézte fel az ott töltött éveket. 2024-be repültek előre az időben, s 10 éves osztálytalálkozójukon emlékeztek vissza a petőfis élményeikre.
Az est fénypontja a szalagfeltűzés volt, amit a három osztályfőnök (Mádlné Csuti Anikó, Speth Katalin és Nagy Dóra) tett meg e jeles alkalmon.
Az ünnepély a három osztály közös keringőjével, majd a szülőkkel való közös tánccal zárult.


Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!