A JETRO magyarországi vezetője járt Pápán


2014-01-24 21:56:10  | cikk: HuHa  | 


A JETRO magyarországi vezetője járt Pápán főképe
A JETRO, a Japán Külgazdasági Intézet magyarországi képviseletének vezetője tett látogatást tegnap városunkban. Shibata Takako Áldozó Tamás meghívására érkezett Pápára, hogy megismerje a várost és befektetési lehetőségeit. A látogatás előzménye, hogy ősszel Orbán Viktor társaságában Japánban járt a polgármester és a miniszterelnökkel részt vett a Magyar Külgazdasági Intézet és a JETRO között létrejött stratégiai megállapodás aláírásán. Így ismerte meg a távol-keleti ország külgazdasági kapcsolatokkal foglalkozó szervezetét, és azt is, hogy az intézet pontatlan információkkal rendelkezik régiónkról. Ennek pontosítására vette fel a kapcsolatot a JETRO magyarországi képviseletével és az együttműködés első lépéseként meghívta Pápára a szervezet vezetőjét. Shibata Takako tegnapi látogatása során egy rövid városnézés után két pápai vállalatot is megtekintett a polgármesterrel és Unger Tamás alpolgármesterrel.
-A japán piac rendkívül igényes és csupán néhány tucat magyar gazdasági társaság képes arra, hogy erre a piacra terméket szállítson. Ezek között azonban van kettő pápai: a Pápai Hús 1913 Kft. és a Pápai Asztalos Kft., így örömmel mutattuk meg vendégünknek, hogy Pápán létezik olyan szaktudás, ami Japánban is piacra talál és talán ezeknek akár nagyobb piaca is lehetne – magyarázta a polgármester. Áldozó Tamás hozzátette, a legkisebb esélyt is meg kell ragadni a gazdasági kapcsolatok létesítésére, és a városról szóló információk pontosítása, a személyes kapcsolatfelvétel a japán szervezettel ennek első lépése lehet. A város bemutatása során beszélt a legnagyobb gazdasági társaságokról, az ipari parkban lévő szabd befektetési lehetőségekről, a reptérről és a városban kialakult multikulturális kapcsolatokról.
A JETRO magyarországi vezetője érdeklődéssel vett részt az üzemlátogatásokon, ahol nem csak a két társaságban folyó munkával és a termékskálájukkal ismerkedett meg, hanem azokkal a termékekkel is, amelyek Japánban már piacra találtak. Shibata Takako asszony érdeklődésünkre elmondta, a JETRO abban tud segíteni a városnak, hogy az adatbázisukban pontos és a befektetések szempontjából fontos információkat jelentet meg a japán befektetők felé, olyan Japán szakmai kiállításokra hívják fel a pápai gazdasági társaságok figyelmét, amelyeken a résztvevők üzleti kapcsolatokat építhetnek ki, továbbá a JETRO-nak vannak olyan eszközei, melyekkel a Japánban befektetni kívánó társaságokat támogatják. Az igazgató asszony a JETRO adatbázisában való bekerülés lehetőségéről tájékoztatta vendéglátóit és egy olyan kiadványt adott át, ami a japán üzleti élet szabályait mutatja be.
A városról kialakult első benyomása egyébként pozitív volt, mint mondta, nagyon tetszenek neki a régi épületek - melyeket átsző a történelem -, a belváros hangulata nagyon kellemes és rácsodálkozott a sok szép iskolaépületre is.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!