A kínai orvoslásról az Edvy Malomban


2014-01-24 12:20:17  | cikk: mo  | 


A kínai orvoslásról az Edvy Malomban főképe
Van-e realitása mai világunkban a régi világ orvoslásának? Könnyű vagy nehéz feladat részt vállalnunk saját életünk jobbra fordításában? Mi változott meg egyéni és közösségi életünkben az utóbbi pár évtizedben? Léteznek-e olyan természeti törvények és gyakorlatok, melyek betartása mellett jobbá tehetjük életünket, megóvhatjuk egészségünket? - Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre kereste a választ Poór Balázs hagyományos kínai belgyógyász. A Csolnoky Ferenc Kórház Diabetológia Anyagcsere Centruma Életmód Szakrendelésének vezetője az Edvy Malom Fogadó Értékeink élőben címmel indított előadássorozatának keretében érkezett Pápára.

A belgyógyász közel 20 éve foglalkozik a kínai orvoslás gyakorlataival. Poór Balázs szerint a tudomány rendkívül szerteágazó, ő az anyagcsereproblémákat választotta szakterületéül. Úgy véli, a táplálkozásterápia feledésbe merült, pedig ezzel segíthetünk legtöbbet szervezetünk öngyógyító mechanizmusainak beindításában, de természetesen árthatunk is vele. A kínai orvoslás képviselője elmondta, ő tulajdonképpen nem gyógyít, csupán térképet készít a páciens állapotáról. Azt igyekszik kifürkészni, hogy a beteg hol szegte meg a természeti törvényeket, s ha ez megvan, azonnal meglesz a megoldás is. Ugyanis a legtöbb probléma, betegség ebből adódik, így ha visszaállítjuk a harmóniát, változtatunk, akkor elindulhatunk a gyógyulás útján – állítja a hagyományos kínai belgyógyász.

Poór Balázs beszélt arról is, hogy számos mozgásszervi betegség vagy anyagcsereprobléma kiküszöbölhető a kínai orvoslás gyakorlataival. Előbbi esetében masszázstechnikák, utóbbinál táplálkozásterápia, különféle diéták, egyéni étrendek vezethetnek gyógyulásra. Az előadó hangsúlyozta, gyermekkora óta foglalkoztatják a keleti orvoslás kérdései, az általa képviselt módszereket közel 20 éve kutatja és gyakorolja is. Hangsúlyozta, a veszprémi kórházban öt éve kombinálják ezeket a módszereket a hagyományos európai orvostudománnyal. Az életmód-szakrendelés a belgyógyászat részeként működik. Poór Balázs hangsúlyozta, együttműködve a szakorvosokkal rendkívül jó eredményeket érnek el.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!