Gőzerővel burkolják a kastély belső udvarát


2014-01-24 07:44:36  | cikk: Babos Petra  | 


Gőzerővel burkolják a kastély belső udvarát főképe
Terv szerint haladnak az Esterházy-kastély felújítási munkái. A szakemberek jelenleg a kastély udvarát burkolják díszkövekkel, melyet hamarosan be is fejeznek - tudtuk meg Németh Tamástól, a Pápai Városfejlesztő Kft. ügyvezetőjétől.
- Az alapozási munkálatokat követően elkészült a kastély körüli futósor-szegély. A klasszikus kiskocka burkolati követ legyező formában raktuk le, igyekeztünk olyat választani, ami illik a kastély stílusához. Az időtálló követ Olaszországból hozattuk.
- A kastély világításának a csövezése látszik a burkolaton, mivel süllyesztett díszkivilágítást terveztünk, reflektorokkal. Előzetesen 2011-ben már világításpróbát végeztünk, amikor próbatesteket hoztunk. Akkor azt próbáltuk ki, hogy hogyan is fog passzolni a tervezett világítás a kastélyhoz. Vannak még a burkolaton látható kiállások, a csapadékvíz-elvezetés aknái és az épület négy sarkában energiapont is található, ahonnan majd a rendezvények idején a Városgondnokság tud energiát vételezni a megfelelő kiszolgáláshoz - tette hozzá az ügyvezető.
A 2000 négyzetméteres belső udvarban nem lesz zöld terület, viszont dézsás növényekkel szeretnék színesíteni a teret.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!