Hitelkérelemről döntöttek – egyhangúan szavazott a képviselő-testület a húsgyár ügyében


2014-01-23 23:00:50  | cikk: HuHa  | 


Hitelkérelemről döntöttek – egyhangúan szavazott a képviselő-testület a húsgyár ügyében főképe
A Pápai Hús 1913 „cs.a” Kft. január 16-ai sikeres csődegyezségi tárgyalása után egy képviselő-testületi döntéssel kezdődött meg a húsipari tevékenység folytatását biztosító eljárásrend, amit a decemberi kormányhatározat ír elő. A döntés arról szólt, hogy a Pápai Szeletelt és Darabolt Hústerméket Csomagoló Kft. hitelkérelmet nyújt be a Magyar Fejlesztési Bankhoz és az ügylet kapcsán a polgármestert felhatalmazták arra, hogy ennek a társaságnak taggyűlésén szavazatával támogassa a hitelfelvételi kérelmet – tájékoztatott Áldozó Tamás polgármester az ülés után.
-A kérelem arról szól, hogy az MFB által is elfogadott értékbecslés alapján 3 milliárd 667 millió forintért a Pápai Szeletelt és Darabolt Hústerméket Csomagoló Kft. vásárolja meg a Pápai Hús 1913 Kft. központi telephelyét, a gépeket, berendezéseket, márkaneveket, vagyis azokat vagyonelemeket, amik a húsipari tevékenység folytatásához szükségesek és ezen túl 500 millió forint forgóeszköz hitelt kérjen a működés beindításához – magyarázta a városvezető. A tulajdonos pápai önkormányzat kifejezte abbéli szándékát is, hogy a sikeres ügyletet követően kész arra, hogy beruházásokra, a kapacitások hosszú távú fenntartására 200 millió forintot ad át a társaságnak, vagyis vélhetően törzstőke emelés formájában ennyi többletforráshoz juttatja a gazdasági társaságot. A testület ellenszavazat nélkül, egyhangúan támogatta az előterjesztést.
A képviselő-testület egyébként elismeréssel nyugtázta a Pápai Hús 1913 „cs.a.” Kft-nél január 16-án meghozott csődegyezséget, amiről a cég ügyvezetője számolt be a városatyáknak. Mint arról már tájékoztattuk olvasóinkat, a csődegyezségi tárgyaláson 87 százalékos támogatói szavazattal, az 50 százalékot kicsivel meghaladó ajánlatot a hitelezők elfogadták. Uzsoky András arról tájékoztatott az ülésen, hogy kisebb hiánypótlásokat követően a Cégbíróság várhatóan január végén vagy február elején lezárja az eljárást, a társaság nevéből eltűnik a „csődeljárás alatt” kifejezés és a Pápai Hús 1913 Kft. a többi piaci szereplőhöz hasonló feltételekkel folytathatja tevékenységét.

Képek:

nincsenek képek

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!