Közösen a gazdaságfejlesztésért - Konzultációs testület alakult


2014-01-23 19:48:01  | cikk: mo  | 


Közösen a gazdaságfejlesztésért - Konzultációs testület alakult főképe
A gazdaság legkülönfélébb területeinek szereplőivel, – egyebek mellett – munkaerő-piaci szereplőkkel, kis- és középvállalkozások képviselőivel, felnőttképzési szakértőkkel és a helyi pártok képviselőivel alakult meg ma délután a Gazdaságfejlesztési Konzultációs Testület. A testület ma tartotta első ülését, melyen dr. Áldozó Tamás polgármester köszöntötte a tagokat, s foglalta össze a kerekasztal létrejöttének céljait és feladatait.

Az ülésen Unger Tamás számolt be a város jelenlegi gazdasági helyzetéről és a helyi sajátosságokról, jellemzőkről. A Gazdaságfejlesztési Konzultációs Testület koordinátora elmondta, az ülések célja, hogy összefésüljék, összegezzék a különböző véleményeket, s ezáltal olyan következtetéseket vonjanak le, amelyek meghatározhatják a város közép-, illetve hosszú távú gazdaságfejlesztési szempontrendszerét. A testület célul tűzte ki maga elé azt is, hogy április közepéig elkészíti azt a gazdasági koncepciót, mely konkrét szempontokat tartalmaz, olyan irányvonalakat, melyek meghatározzák a város gazdasági fejlődését.

Unger Tamás szólt arról is, az első ülésen abban állapodtak meg, hogy elvégzik a jelenleg rendelkezésre álló gazdasági dokumentumok helyzetelemzését. Ennek alapjául az Esterházy Program I. és II. része, a jelenleg érvényben lévő kormányzati gazdasági program, a nagyfoglalkoztatókkal folytatott polgármesteri konzultációk és a mai ülésen elhangzottak szolgáltak – derült ki az ülés végén.

Sokféle vélemény elhangzott az első ülésen, a cél azonban közös: egy olyan programnak kell megszületnie, mely a pápaiak számára nagyobb foglalkoztatottságot és minél több ember számára álláslehetőséget jelent, segítse elő a munkabérek emelkedését és a város adóbevételeinek növekedését – hangsúlyozta a koordinátor.
Unger Tamás hozzáfűzte azt is, a program kialakítása során lehetőség nyílik arra is, hogy a koncepciót szélesebb körben a közvélemény elé tárják. Így a program kapcsán véleményt nyilváníthatnak majd a pápaiak is, s természetesen az így beérkező javaslatokkal összefésülve épülhet tovább a koncepció.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!