Évadnyitó összejövetel a Honismereti Körben


2014-01-23 09:15:34  | cikk: Babos Petra  | 


Évadnyitó összejövetel a Honismereti Körben főképe
A Pápai Várostörténeti Honismereti Kör tegnap tartotta a 2014.évi első összejövetelét. Az évadnyitó foglalkozáson Huszár János leköszönő körvezető értékelte az elmúlt évek eredményeit, majd Somfai Balázs, a belépő körvezető ismertette a 2014. évi munkatervet.
Huszár János érdeklődésünkre elmondta, 34 évig vezette a pápai kört, nagy örömmel.
- Boldogan tettem eleget a felkérésnek, hogy vezessem a helyi honismereti kört. Minden évben igyekeztem más és más előadókat felkérni, hogy tartsanak érdekes előadásokat a nagyérdeműnek. Elégedett vagyok az eltelt 34 év munkájával, s remélem, még sokáig járhatok a kör foglalkozásaira, mivel az idei évtől egy volt tanítványomat, Somfai Balázs nyugalmazott főlevéltárost sikerült megkérnem, hogy vegye át a csoport vezetését.
Az évadértékelő összejövetelen a kör Huszár Jánost tiszteletbeli és örökös vezetőjének fogadta.
- Ebben az évben is számos színes előadás vár majd az érdeklődőkre. A foglalkozások minden hónap harmadik szerdáján, 17 órától a Pedagógus Művelődési Házban lesznek. Februárban a könyvtárba látogatunk el, ahol Váminé Molnár Emma tart majd előadást a helyismereti gyűjteményről. Március 19-én dr. Tölgyesi József lesz a vendégünk, aki személyes pedagógiai élményeiről számol be nekünk, áprilisban Huszár János Petőfi Pápán címmel tart előadást. Május 7-én és 8-án a város 800 éves jubileumi ünnepségén veszünk részt a várostörténeti konferencián, majd júniusban az I. világháború kitörésének 100. évfordulójáról emlékezünk meg. Késő tavasszal pedig tanulmányi kirándulásra megyünk Kertára. Az év hátralevő részében előzetes terveink között szerepel Molnár Lajos festő, dr. Jakab Éva főlevéltáros előadása a pápai zsidókról és Mezei Zsolt könyvtártörténeti összefoglalója - mondta Somfai Balázs.
Az új körvezető érdeklődésünkre elmondta még, tervezik, hogy az állandó tagok mellé több fiatalt is bevonnak a honismereti kör foglalkozásaiba.
A kör soron következő összejövetele február 19-én lesz majd a Jókai Mór Városi Könyvtárban, melyre szeretettel várnak minden érdeklődőt.

Képek:

Megjelenő valamennyi cikket, minden megjelent képet szerzői jog véd.
A cikkek és képek üzleti felhasználásuk kizárólag a kiadó előzetes engedélyével történhet! Engedély kérhető az engedely(kukac)papa-ma.hu címen.
Üzleti célból a cikket és képet átvevő (az engedély megadása után) kizárólag a saját weboldalán jelentetheti meg, azt saját közösségi oldalán megosztania szigorúan tilos!

Megértésüket köszönjük!